sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän mukikakku

Jotain nopeaa, makeaa, suklaista ja sopivan pientä herkkua ystävälle – ja toki myös itselle? Leivontamaailman viimeisimpiin (totta puhuen jo vähän menneisiinkin) villityksiin kuuluva mukikakku on vastaus tähän. Yhdessä mukissa (= ei tiskiä!) ja parissa minuutissa valmistuva kakkunen on oiva herkku äkilliseen makeanhimoon ja toimii näppärästi silloin, kun kokonainen kakku olisi liikaa. 


mukikakku kakku muki ystävänpäivä pikaleivontaa



Netistä löytyy muutamia reseptivaihtoehtoja, joista testasin Kinuskikissan suklaisia mukikakkuja ystävänpäivän aamiaisella. Resepti pohjautuu runsaaseen siirapin ja kaakaojauheen käyttöön, joten lopputulos oli mehevän suklainen. Oman lisäykseni tein piilottamalla taikinan sisään palasen hyvin tummaa suklaata; toimii! Valmiin kakkusen päälle lorautin hiukan Tukholmasta ostamaani Pärlansin suolalakritsi-kinuskikastiketta; makeaa makean päälle!


Ainoa kriittinen kohta helppoakin helpommassa reseptissä on oman mikron tunteminen eli kuinka kauan kakkua kannattaa kypsentää. Itse kypsensin sitä 650 W teholla ensin minuutin ja sitten muutamia sekunteja lisää, jolloin lopputulos oli kostea ja mehukas. Jos et halua valuvan pehmeää, pidä kakkua mikrossa n. 1,5 minuuttia. Jos kakku meinaa kuohua yli, sammuta mikro hetkeksi ja anna pinnan tasaantua.

Hyvää ystävänpäivää blogimme lukijoille!


Ystävänpäivän mukikakku

2 kakkua

1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita
1 dl siirappia
1 kananmuna
0,5 dl kermaa tai maitoa
kaksi palaa tummaa suklaata

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi, lisää joukkoon siirappi ja muna, sekoita hyvin. Lisää jauhoseos parissa erässä ja lopuksi kerma/maito.

Jaa taikina kahteen isoon mukiin. Kypsennä mukikakut yksitellen 650 W teholla 1-1,5 minuuttia, mikron tehosta riippuen.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...