lauantai 6. helmikuuta 2016

Mallaspulla maistelee: FINDS, Hongkong


Katsoitteko televisiosta Haasta Hans -ohjelmaa? Jos teitte näin, tiedätte, kuka on Jaakko Sorsa. Toki saatatte hänet muutenkin tietää, sillä kovan luokan keittiömestarista on kyse. Sorsa pyörittää Hongkongissa paikkakunnan ainoaa skandinaavista ravintolaa, FINDSia. Se sijaitsee Kowloonin puolella Tsim Sha Tsuin kaupunginosassa, Luxe Manor -hotellin kakkoskerroksessa.Fine diningia tarjoava ravintola oli must-listallamme jo koti-Suomessa, ja varasimme pöydän sinne sunnuntai-illaksi. Varaus osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä ravintola ammotti tyhjyyttään sinne saapuessamme klo 19. Ystävällinen tarjoilija ohjasi meidät mukavaan pöytään ja pistin iloksi merkille Marimekon Unikko-kuosin osassa tuoleja. Ravintolan baaritiski hohti sinistä valoa, josta tuli mieleen ruotsinlaivojen disko, tosin tyylikkäämmällä tavalla. Katto oli kaunista aaltoilevaa puuta, ja sama aaltoilevuus jatkui myös seinissä.


Ihastelin myös hauskoja aterimia, jotka tosin käytössä osoittautuivat vähän hankaliksi. Niitä ei saanut laitettua nätisti lautaselle, ja tarjoilijoille näytti tuottavan hiukan hankaluuksia saada ne pysymään näpeissään niitä pois viedessään.Valitsimme Winter Tasting Menun neljällä ruokalajilla (valittavana oli kolme, neljä tai viisi ruokalajia) jättäen pois Duck Brothin eli ankkakeiton.


Pullan alkupala oli Jaakon salaatti eli keittiömestarin nimikkoannos, joka sisälsi kaltattuja minitomaatteja, ilmakuivattua kinkkua, fetajuustoa, ohuen ohuiksi lastuiksi leikattua parsaa, vihreitä papuja sekä sherrykastiketta. Ihan mukava salaatti, mutta ei mitenkään erityinen. Lisäksi pohdimme annoksen sopivuutta skandiravintolaan; voisiko esim. kylmäsavuporo korvata ilmakuivatun kinkun ja leipäjuusto fetan? Varmasti toisi huimasti lisää eksotiikkaa menuun.


Mallas valitsi alkuun lohta kuudella tavalla ja sai upean lautasen pieniä herkkupaloja: graavilohta, savustettua lohenmätiä, savulohimoussea, pippurissa pyöriteltyä ruskistettua lohta sekä kylmäsavustettua ja pikkelöityä lohta. Ohjeeksi annettiin edetä ylhäältä vasemmalle ja siitä alas päin, jolloin makumaailma olisi optimaalisin. Vastustimme kiusausta tehdä juuri päinvastoin ;) Palaset olivat kovin pieniä ja mieli olisi tehnyt syödä niitä paljon enemmänkin.Kakkosannokseksi otimme molemmat tattariblinejä, jotka olivat suussasulavan rapeita. Muikunmätiä oli vain säälittävän pieni määrä! Onneksi vierestä löytyi sienisalaattia lisätäytteeksi.Pullan pääruoka oli simppeliä, mutta hyvin tehtyä ja herkullista: savustettua lohta, keitettyä perunaa, kermaisia korvasieniä ja tillikastiketta.Mallas otti sisäfileepihvin, joka oli menun mukaan sienillä täytettyä Venisonia. Venison on sanakirjan mukaan hirveä, peuraa tai kaurista, mutta jostain syystä emme tulleet kysyneeksi tarjoilijalta tarkemmin, mikä liha oli kyseessä. Vieno riistan maku siitä löytyi toki. Lisukkeena oli ohrattoa, paistettua purjoa sekä mustaherukkakastiketta. Tähän asti olimme olleet kohtuullisen tyytyväisiä annoksiimme. Kuten yleensä, annokset olivat meidän makuumme turhan pieniä, ja olimme pahimman nälän turruttaneet tuhoamalla kaksi vadillista leipää (tarjolla oli saaristolaisleipää sekä vaaleaa patonkia; ruisleipää jäimme kovasti kaipaamaan). Kuitenkaan samanlaista ihastunutta huokailua, kuten esimerkiksi Pöllöwaarissa uutenavuotena, ei ollut syntynyt, ja viimeinen piste i:n päältä puuttui. 

Mutta sitten saimme jälkiruokamme, jotka olivat illallisen ehdotonta eliittiä. Ja mikä parasta: annoskoko oli runsas! Tästä iloitsimme vielä seuraavalla viikolla muistellessamme iltaa.

Pulla otti ravintolan nimikkojälkiruoan, dajm-jäädykkeen. Annoksessa oli jäädykkeen lisäksi marenkia, vadelmaa, suklaa- ja kinuskikastiketta sekä mantelia. Nam!


Onneksi jaoimme tuttuun tapaamme annokset, niin molemmat pääsivät nauttimaan myös tästä toisesta jälkiruoasta, joka pisti vielä edellistäkin paremmaksi. Danish Nougat Praline Mousse -annos sisälsi tuhdin suklaista moussekakkua, paahdetusta kermasta tehtyä jäätelöä, karhunvadelmia ja tyrnikastiketta. Tämä lautanen kuului ehdottomasti siihen sarjaan, joka olisi tehnyt mieli nuolla puhtaaksi. Olin netissä lukenut aiempien kävijöiden FINDS-kokemuksista, kuinka keittiömestari Sorsalla on tapana kierrellä pöydissä tapaamassa asiakkaita ja kuulemassa heidän kokemuksiaan ruoasta. Harmiksemme hän ei meidän käynnillämme joko ollut töissä tai pysytteli kyökin puolella, sillä emme päässeet häntä tapaamaan. 

Kiitämme: kotoisia, herkullisia makuja; siistiä ympäristöä moniin hongkongilaisravintoloihin verrattuna; isoja jälkiruokia.

Toivomme parannusta: enemmän skandinaavisuutta alkupalasalaattiin; missä ruisleipä leipävalikoimassa?; voisiko poroa lisätä listalle?

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Tuliko sinne illan aikana muita asiakkaita ja saako kysyä, oliko tyyristä?

    VastaaPoista
  2. Yhteen pöytään tuli kolme ihmistä, muuten poislähtiessämme oli yhtä tyhjää. Toivottavasti muina iltoina olisi enemmän väkeä... Neljä ruokalajia kustansi 578 Hongkongin dollaria eli n. 70 euroa. Ja vesi maksoi noin kympin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...