sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Espanjalaiset churrot

Kuusi vuotta sitten maistoin ensimmäiset churroni Madridissa, jossa näitä pitkiä, rapeita ja kanelin makuisia munkkitankoja tarjottiin heti aamiaisesta lähtien. Churrot ovat siis espanjalaisten vastine munkeille, ja niitä tarjoillessa pöydässä pitää olla kuppi kuumaa suklaasulaa, johon munkkitankoja dippaillaan.


churrot munkkitangot munkit leivonta mallaspulla espanja suklaakastike

Blogiystävämme Campasimpukka on valmistanut churroja jo monen monta kertaa ja hänen vinkkiensä sekä reseptinsä pohjalta valmistin ensimmäiset tankoni ystäväporukan mökkireissulla. 

churrot munkkitangot munkit leivonta mallaspulla espanja

Munkkien paisto mökillä ei ensikuulemalla ole kovin houkutteleva tehtävä, mutta churrotaikina ei pienestä pahastu, vaikka sen tekisi jo kotona valmiiksi. Tein sen itse asiassa jo edellispäivänä ja kuljetin paistopaikalle pursotuspussiin käärittynä. Mukaan tarvitsi sen jälkeen enää öljypullon, digilämpömittarin (jota ilman en suostu friteeraamaan), kanelisokeria sekä suklaata.

churrot munkkitangot munkit leivonta mallaspulla espanja suklaakastike

Päätellen churrojen keräämästä kehujen määrästä, ensikokeiluni espanjalaiseen munkkiperinteeseen oli sangen onnistunut. Suorien tankojen sijaan pursotinpussista puski ulos itsepintaisen kiemuraisia versioita :)

churrot munkkitangot munkit leivonta mallaspulla espanja

Jos munkkihammasta alkoi enemmänkin kolottaa, tsekkaa berliininmunkit sekä suklaamunkit, joilla kolon saa herkullisesti täytettyä.

Churrot
2,5 dl vettä
100 g voita
ripaus suolaa ja sokeria
teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

1 dl sokeria
1 tl kanelia

Dippailukastike:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Laita vesi, voi, suola, sokeri ja vaniljajauhe kattilaan ja kiehauta. Lisää vehnäjauhot ja sekoita nuolijalla kiinteäksi taikinapalloksi. Anna taikinan hetki jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. 

Laita pursotuspussiin tähtitylla ja kaavi taikina pussiin. 

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170 asteeseen. Pidä kansi lähellä varulta, jos öljy syttyy palamaan. Pursota taikinasta suoraan öljyyn pitkiä pötkylöitä ja leikkaa saksilla taikinapötkö katki. Kattilaan mahtuu kerrallaan 5-7 tankoa niiden koosta riippuen. Paista muutama minuutti välillä kääntäen ja kun ne ovat kauniin ruskeita, nosta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

Kierittele lämpimänä kanelisokerissa.

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa churroja kuumaan suklaaseen.


- Pulla

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli helppo onnistua hyvillä ohjeilla. Seuraavan satsin kanssa pyritäänkin sitten jo suoriin tankoihin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...