Sitten hyvät uutiset: molemmat näistä ravintoloista tarjoavat oikeasti herkullista kasvisruokaa, ruoat on tehty pelkistä kasviksista ja annoksissa riittää syömistä nälkäisemmällekin. Molemmat paikat löytyvät nähtävyyksien läheltä: toinen Big Buddhan viereisestä luostarista ja toinen Nan Lianin kiinalaisesta puutarhasta, Chi Linin nunnaluostarin vierestä. On hyvinkin mahdollista, että molemmissa ravintoloissa herkullinen ruoka syntyy juurikin nunnien näppärissä sormissa.
Chi Lin Vegetarian
MTR: Diamond Hill.
Nan Lianin kiinalainen puutarha on mainio käyntikohde, sillä puutarha kuuluu kauneimpiin Hongkongissa. Tang-dynastian malliin suunnitellusta puutarhasta löytyy hienonmallisia puita, vesilähteitä sekä kivirakennelmia.
Otimme kiinteän lounasmenun, jonka hinta oli noin 15 euroa. Alkuun saimme keiton, jossa oli ainakin vihreää kaalia, inkivääriä sekä pari pähkinää. Kiinalaiset keitot eivät ole vielä vakuuttaneet minua eikä tämä tehnyt poikkeusta. Seuraavat annokset olivat kuitenkin paljon herkullisempia.
Kiinalaiseen tapaan kaikki tuotiin pöytään kerralla pienissä kupeissa ja niitä saattoi maistella vuoron perään. Etualalla ensimmäisenä olevassa kipossa on haudutettua munakoisoa ja seitania hapanimeläkastikkeessa. Ehdoton suosikkini, vaikka seitan piti tarkistaa jälkikäteen sanakirjasta (wheat gluten englanniksi).
Keskellä vihreänä helottavat wokatut vihreät pavut sekä jännittävä cauliflower fungus eli sieni, joka on saanut nimensä kukkakaalimaisesta ulkomuodosta. Nimenä käytetään myös sparassista, tosin sekään tuskin soittaa kelloja.Papujen vasemmalla puolelta löytyy haudutettua lootuksenjuurta, tofua sekä gluteenia. Menussa todellakin luki vain gluten ja edelleen pohdin, mitä se oikeasti oli. Palaset olivat kovahkoja ja melko mauttomia, joten itselleni tämä annos ei niin maistunut. Mallas kuitenkin popsi innolla nämäkin palaset suuhunsa.
Neljäs kippo jää hiukan kuvan ulkopuolelle, mutta siitä löytyi haudutettua Bailing-sientä ja kirpakkaa kasvispikkelssiä. Mallas arveli Bailing-sienen olevan lähellä lampaankääpää.
Jälkiruoaksi tuotiin vaatimaton hedelmälautanen: kaksi pientä lohkoa cantaloupe-melonia ja palanen pitahayaa. Hyvän maun hedelmät kuitenkin jättivät suuhun aterian päätteeksi.
Lounaan jälkeen kannattaa piipahtaa vielä viereisessä luostarissa. Maisema on kovin urbaani.
Po Lin Monastery Vegetarian Restaurant
Lantaun saari (lue tarkemmat reittiopastukset Buddha-jutustamme)
Big Buddha -patsaan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Po Linin luostari kätkee sisälleen ison kasvislounasravintolan, jonka säännöt kieltävät kaikenlaisen lihan tuonnin alueelleen. Lippu lounaalle ostetaan ravintolan ulkopuolella sijaitsevasta lippukioskista, ja hinta sekä menu on kaikille sama (meidän vieraillessamme 138 $ eli n. 16 €). Tiketin oston jälkeen saimme pöytään ohjauksen ja pian myös ruokakipot.
Alkukeitto oli menun ainoa miinusmerkkinen ruoka. Se ilmeisesti sisälsi erilaisia sieniä suikaleina, mutta koostumus oli kuin paksua, liivatteella hyydytettyä kiisseliä ja lämpötilakin oli haalea.
Yksinkertaista, mutta hyvää: vihreää parsaa, sieniä ja cashew-pähkinöitä. Kilpailimme siitä, kumpi saa viimeisen murenan tältä lautaselta.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti