torstai 14. tammikuuta 2016

Mallaspulla matkailee: Tunnelmia Hongkongista, osa 1

Terveisiä Hongkongista! Vietämme alkuvuonna hieman aikaa täällä töiden merkeissä ja nautimme maailman ruokamekan antimista. Blogimme päivittyy normaalia harvemmin, ja väliin putkahtaa myös aiemmin kotona tehtyjä juttuja luettavaksenne. Ei mene elämä sentään täysin nuudelikeitoiksi ja puikoilla sähläämiseksi.Airbnb:n kautta hankittu asuntomme sijaitsee mantereella, Kowloonin puolella Mongkokin kaupunginosassa, joka on maailman tiheimmin asuttua seutua. 


Neliökilometrin alueelle mahtuu jopa 150 000 ihmistä ja se näkyy ja kuuluu! Valtavia taloja ja pilvenpiirtäjiä vieri vieressä, miljoonia pieniä ikkunaluukkuja, joista roikkuvat pyykit kuivumassa, autojen jatkuvaa tööttäilyä, ja iltaisin upea valomeri. 


Toisena hetkenä löntystelevät ihmismassat, jatkuva autojen tööttäily ja melu ärsyttävät suunnattomasti. Mallas kokeneena maailmanmatkaajana sulautuu paikalliseen menoon lähes saumattomasti, kun taas Pulla tunnistaa itsensä ajoittain määritelmästä "perisuomalainen suurkaupungissa". Kotoa mukana tuodut ruisleivät, palttoonnapit sekä salmiakit ja lähikaupasta löydetyt kaurapuurohiutaleet pitävät rouvan kuitenkin aisoissa. 

Tulevissa jutuissa tutustutaan lisää kaupunkiin, sen ruokaelämyksiin ja nähtävyyksiin, mutta tässä ensimmäiset tunnelmapalat! 


Valtavia joulutähtiä saa ihailla katujen varsilla sekä kauppakeskuksissa, joita Hongkongissa riittää. HK:laiset ovat erittäin shoppailuintoista ja kulutushenkistä kansaa, ja jos jossain näet ihmisen, joka ei tuijota näpyttäen kännykkäänsä, niin se on ihme.

Kowloonin puisto on Hongkongille kuin Keskuspuisto New Yorkille: iso, vihreä keidas keskellä ruuhkaa ja pilvenpiirtäjiä. Uimastadionin, jalkapallokenttien ja labyrintin joukosta löydät myös lintutarhan sekä flamingolammen.

Kuinkahan monta ankkaa ja pientä possua täällä syödään joka päivä? Päineen roikkuvia eläinparkoja näkee vähän väliä katukuppiloiden ikkunoissa; hieman hienostuneemmin ne ovat esillä supermarkettien tiskeillä.
Merenherkkuja täällä saa taatusti tuoreena, ja kaupassa sekä monissa ravintoloissa saat itse valita omalle lautasellesi päätyvän kalan tai muun vesieläimen altaasta. En kuitenkaan tätä vasemmanpuoleista kalaa välttämättä valitsisi päivällisekseni.Jos voisin purkittaa tuoksun, lähettäisin teille Flower Marketin ilmaa! Yhdelle kadunpätkälle on sijoittunut vierekkäin lukuisia kukkakauppoja, joiden runsas ja värikäs valikoima ulottuu kadunvarsille saakka. Upeita orkideoita, verkkoon yksittäin pakattuja ruusuja, liljoja, valtavia kimppuja, kukkasipuleita ja viherkasveja on saatavilla huokeaan hintaan. Ja kauppa käy! Bisnes kukoisti myös Goldfish Marketilla, josta löytyi kymmeniä akvaariokauppoja. Suosituin kalalaji oli tietysti kultakala, jota löytyi minikokoisista isoihin fisuihin asti. Kultakaloja sai onkia joko akvaarioista tai napata mukaan valmiiksi pussitettuna. Kuinkahan kauan kalat saavat aikaansa viettää noissa minipussukoissa? Enkä laita tähän enää kuvaa kadun muista eläinkaupoista, joissa pienissä lasikopeissa eleli kissoja ja koiria sikin sokin.Ja mitä me olemme täällä ehtineet jo maistaa? Monia kiinalaisannoksia, joista riisiyliannostus on tullut jo ainakin Pullalle. Alakerran kulmakuppila Cafe Coralissa saimme varsinaisen annoksemme oheen savikipollisen lientä, jonka pohjalta löytyi epäilyttävä lihanpalanen ja karvainen ginseng-juuri. Lientä lusikoimme, mutta sattumat saivat jäädä.- Pulla


2 kommenttia:

  1. Miten tämä postaus oli mennyt minulta ohitse kokonaan?! Luulin teidän olevan siellä vain lomalla, instakuvia olen ihaillut. :) Odotan innolla, mitä muuta sieltä postaatte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista juttua on tosiaan tulossa ja kiva kuulla, että niitä jo odotetaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...