sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mallaspulla maistelee: Ravintola Vesilinnan hääjuhlaherkut

Lupailin minimarenkijutun yhteydessä palata hääjuhlamme tarjoiluihin, kunhan juhlat on ensin juhlittu. Suuri päivämme oli jo jonkin aikaa sitten ja nyt on sopiva aika palata kuvien kera herkkuihin, joita saimme nauttia suuren juhlajoukkomme kanssa. Samalla voin kehua sekä hääjuhlapaikkaamme tuleville hääpareille, sillä yhteistyömme pelasi hyvin ensikontaktista jälkikäteispalautteeseen asti että upeaa valokuvaajaamme Mikko Suutalaa, jonka käsialaa nämäkin otokset ovat.Vietimme hääjuhlaamme ravintola Vesilinnassa, joka sijaitsee Jyväskylän harjun laella, nimensä mukaisesti vesitornin huipulla. Upeat maisemat avautuvat sieltä koko kaupungin ylle! Halusimme ehdottomasti, että ravintola olisi hääpäivänä vain meidän käytössämme ja riittävän suuren hääjoukon kanssa tämä onnistui. Pimeänä joulukuun iltana sali oli todella tunnelmallinen, täynnä kynttilöitä ja kaukaa tuikkivia kaupungin valoja.Vesilinna on jo vuosien ajan ollut Pirjo Oksanen-Prümin omistuksessa, ja omistajan viinitilalta Saksasta tulee osa mittavasta viinivalikoimasta. Meidän juhlaviinimme oli myös valittu tältä tilalta, ja laseihin kaadettiin S.A. Prüm Blue 2010 Rieslingiä.Häämenun suunnittelu alkoi kesällä, kun saimme erilaisia menukokoelmavaihtoehtoja ravintolan puolelta. Yhdistelimme eri menujen sisältöjä ja kalan ystävinä menu kallistui vahvasti erilaisten kalaherkkujen puolelle. Halusimme myös monipuolisen salaattivalikoiman kauden raaka-ainein. Alkupalamenu oli tällainen:Tervasilakkaa
Jääkellarinlohta ja vihreätee-sinappikastiketta
Hiillostettuja kylmäsavuhaukikakkuja ja mäti-ruohosipulimoussea
Savumuikku-tattaripiirakkaa
Kasvisterriiniä tricolor
Rosvopaistipossua ja paahdettua valkosipuli-hunajacremeä
Tuoresalaattia
Hedelmäistä leipäjuusto-melonisalaattia
Aurajuustolla maustettua juuresomelettia ja versoja
Perunasalaattia
Speltti- ja tervaleipää
Hääillallinen sai lisää juhlavuutta, kun pääruoat tuotiin pöytiin lautasannoksina. Pohdimme pitkään pääruoan sisältöä ja teimme onnistuneen valinnan ottamalla siihen maissikanaa, timjami-perunaröstiä sekä talviomena-calvadoskastiketta. Annokset valmistettiin näytöstyyliin ravintolasalin puolella eikä annoskoossa säästelty; maissikanaakin löytyi lautaselta kaksi isoa fileetä. Suu olisi syönyt, mutta mekko ei antanut periksi; mieli olisi tehnyt avata pari nappia mekon takaa, jotta olisin saanut nauttia tämän annoksen kokonaisuudessaan.
Plussaa annan Vesilinnalle myös kasvissyöjien hyvästä huomioinnista; vegaaniannoksetkin hoituivat alkupaloista jälkiruokaan asti yhtäläisellä pieteetillä kuin muukin menu.

Ravintolassa aloitti viime syyskuussa uutena keittiömestarina Helmut Rauniaho, joka keräsi pisteet kotiin huolehtivaisella palvelulla juhlan ajan. Hän kiersi pöydissä kysymässä ruokien maistuvuudesta, kertoi eri ruokalajeista sekä loihti aivan upean hääkakun.Suklainen kakku sisälsi persikkaa sekä vaniljacremeä ja oli tyylillä koristeltu. Harvoin saa näin hyvää, mehevää ja herkullista kakkua, joten onni oli, että se sattui juuri oman hääkakun kohdalle. Kakun ylimmän kerroksen päällä oli fimomassasta tehty uniikki koriste, joka kuvasi ketäpä muuta kuin herra Mallasta ja rouva Pullaa. :)


Koristeen oli suunnitellut ja toteuttanut fimoharrastaja Mari Huhtala toiveidemme mukaan ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä siihen. Kamerat vain räpsyivät vieraiden ikuistaessa hupaisaa kakkupariskuntaa.


Kahvipöydästä löytyi myös niitä minimarenkeja sekä äitini tekemiä ihania herrasväen sydänpikkuleipiä.Kaikkiaan upea päivä; kuvat puhukoot puolestaan!

- Rouva Pulla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...