Jos innostuit tekemään purkkiankkaa, sinulla saattaa olla pakastimessa jääpalamuotillinen ankanrasvaa vailla käyttötarkoitusta. Tässä yksi idea parin jääpalakuution hyödyntämiseen: rapeat perunat lontoolaisravintola Hawksmoorin tapaan!
Idean löysimme Sillä Sipuli -blogista, jossa näitä pottuja oli testattu jo viisi vuotta sitten. Taaperramme perässä, tasaisen varmasti. He taas olivat bonganneet reseptin Kauppalehti Optiosta, jossa ruokaguru Mikko Takala oli näistä kirjoittanut.
Rapeaakin rapsakammat perunat syntyvät näin: ota kilo jauhoisia perunoita, kuori ja kuutioi. Keitä hyvin suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kun olet kaatanut veden pois, seuraa oma lisäyksemme: puolisen desiä polentasuurimoita (tai korppujauhoja) perunoiden joukkoon, kansi kiinni ja hölskytä sekaisin. Polenta takertuu kiinni perunoiden pintaan, ja valmiissa perunoissa on entistäkin ihanampi, rapea kuori.
Ravistellut perunat kumotaan uunivuokaan ja valellaan kuumennetulla ankanrasvalla. Pyöräytys sekaisin ja uuniin tunniksi. Pari kertaa sekoitetaan kypsennyksen aikana, jotta perunat rapeutuvat joka puolelta. Valmiiden päälle vielä ripaus suolaa etkä kaipaa enää muuta ohjetta paistetuille potuille.
Rapeat perunat à la Hawksmoor
1 kg jauhoisia perunoita
0,5 dl polentasuurimoita tai korppujauhoja
5 rkl ankanrasvaa
sormisuolaa
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois, lisää polentasuurimot kattilaan, laita kansi kiinni ja ravistele sekaisin. Ei haittaa, vaikka perunat hiukan hajoaisivat samalla.
Kaada perunat uunivuokaan. Kuumenna ankanrasva kattilassa kuumaksi ja kaada perunoiden päälle. Sekoittele ja laita uuniin 200 asteeseen tunniksi. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Mausta lopuksi sormisuolalla.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti