Viidentoista minuutin pikapasta vaatii viisi ainesta, joista kolme alkaa P:llä (jos se auttaisi vaikka ruokakaupassa muistamaan aineslistan ;)): pastaa, parsakaalia, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä vahvaa juustoa. Hyvällä onnella kaikki löytyvät jo valmiiksi kaapistasi, ehkä tuoretta parsakaalia lukuunottamatta.
Pasta kiehuu – tietysti merkistä riippuen – kahdeksan minuuttia. Parsakaalit lisätään kypsymään pastan joukkoon, kun viisi minuuttia on jäljellä. Sen jälkeen saksilla tomaatit suikaleiksi, lusikalla pestoa joukkoon ja kunnon juustomuruja päälle. Ei mene ehkä varttiakaan!
Kuten uunitomaattipastassa, myös tässä ruoassa pastan kannattaa olla erityisen hyvälaatuista, sillä se on italialaiseen tapaan annoksen pääroolissa eikä hukutettuna tuhdin kastikkeen alle. Vinkkaan teille yhden hyvä pastamerkin, jota voi löytää myös tavallisista, hyvinvarustelluista ruokakaupoista: Rummo.
Rummo-pasta säilyttää napakan koostumuksensa ja mehevän makunsa, kunhan muistat keittää sen paketin kyljessä lukevan minuuttimäärän mukaan, hyvin suolatussa vedessä. En aiemmin olisi uskonut, että voisin maistaa pastassa eron, sillä makaroni kuin makaroni. Oikea keittoaika, laatutuote ja se suola vedessä (!) tekevät kuitenkin ihmeitä.
15 minuutin pesto-parsakaalipasta
4 annosta
1 parsakaali
350-400 g pennepastaa
0,5 prk pestoa (noin 1,5 dl)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 dl vahvaa juustoa pieninä muruina
Irrota parsakaalin kukinnot ja pilko suupalan kokoisiksi. Kuori varsi ohuelti ja viipaloi.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (nipistä keittoajasta yksi minuutti, jolloin pasta jää sopivan al denteksi). Kun keittoaikaa on jäljellä viitisen minuuttia, lisää parsakaalit mukaan kypsymään. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan pesto sekä silputut aurinkokuivatut tomaatit ja pyöräytä sekaisin.
Jaa pasta lautasille ja ripottele päälle juustomurut.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti