perjantai 27. tammikuuta 2017

Salaatti belugalinsseistä, karamellisoidusta päärynästä ja sinihomejuustosta

Ankankoipien kaverina tarjottu salaatti meni kertaheitolla vakioreseptien listalle. Pieniä mustia belugalinssejä, makean karamellisoitua päärynää, täyteläistä avokadoa, suolaista sinihomejuustoa ja kirpeää rucolaa sekä pinaattia sisältävä salaatti on tuhti setti, joka sopii sellaisenaan ateriaksi tai kuten meillä, lihan tai kalan lisäkkeeksi. 


salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

Uusi tuttavuus, belugalinssit, ovat jonkin tarinan mukaan kasvissyöjien kaviaaria. Ulkomuoto olikin kaviaarimainen pienine mustine pisteineen. Belugalinssien kypsentämisessä on tärkeää, että ne keittää napakan kypsiksi, ei hajoavan pehmeiksi, jolloin ne myös maistuvat muhjaantuneilta. Kuten kuvista näkyy, meidän linssimme menivät aavistuksen ylipehmeiksi, joten ole sinä tarkempi kellon kanssa.

salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

Karamellisoidut päärynät syntyvät nopeasti pannulla voin ja fariinisokerin pehmentämänä. Päärynät ovat makeita, mutta sinihomejuuston kanssa niistä sukeutuu täydellinen pari.

salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

Salaattipohjaksi kannattaa valita vahvoja makuja sisältäviä salaatteja. Valmis Napolitana mix sopi tähän hyvin, sillä rasiassa on rucolaa, babypinaattia, punajuuren lehtiä sekä mizunaa.

salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

Salaatti belugalinsseistä, karamellisoidusta päärynästä ja sinihomejuustosta

4 annosta

Linssit:
2 dl belugalinssejä
puolikas sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl dijonsinappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Karamellisoidut päärynät:
2 kypsää päärynää
3 rkl voita
3 rkl fariinisokeria

1 rs Napolitana mix -salaattisekoitusta (sis. rucolaa, babypinaattia, punajuurikkaan lehtiä ja mizunaa) tai haluamaasi salaattia
75 g sinihomejuustoa
2 avokadoa
1 dl paahdettuja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

Huuhtele linssit ja keitä niitä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Valuta ja kaada kulhoon. Yhdistä kastikkeen aineet ja sekoita kuumien linssien joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.

Pese päärynät ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi pitkittäin kuorineen. Kuumenna voi pannulla ja sulata sokeri joukkoon. Paista päärynäviipaleet nopeasti molemmin puolin ja nosta sivuun.

Halkaise avokadot, poista kivi ja ja koverra hedelmäliha lusikalla kuoresta. Viipaloi avokado. Paahda auringonkukan- ja kurpitsansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ruskeiksi.

Laita salaattisekoitus tarjoiluastian pohjalle ja lusikoi päälle linssit, päärynät, murennettu sinihomejuusto sekä avokadoviipaleet. Koristele siemenillä.

salaatti belugalinssi karamellisoitu päärynä avokado sinihomejuusto mallaspulla

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Belugalinssit ovat kivoja käyttää, kun säilyttävät niin hyvin värinsä ja muotonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tähän mennessä ollut yhtään linssien ystävä, mutta nämä upposivat minuunkin. On kiva, ettei näistä tule koostumukseltaan jauhoisia, vaan pysyvät napakoina.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...