Kiinan BBQ, hoisinkastike, on monikäyttöinen kastike, jota voi käyttää lihan ja kasvisten marinoimiseen, kasvisten dippailuun, glaseeraukseen sekä pöytämausteeksi. Hoisin valmistetaan fermentoiduista soijapavuista ja on koostumukseltaan siirappisen paksua, ruskeaa ja hivenen makeahkoa.
Hoisinkastikkeella maustui tällä kertaa myös broilerin jauheliha, joka miedonmakuisena suorastaan vaatii runsaasti makua kylkeensä. Marinadi hoisinista, seesamiöljystä, riisiviinietikasta ja soijasta tuo aasialaisen maun annokseen, joka hehkuu vihreyttä parsakaalista, pitkistä vihreistä pavuista ja kevätsipulista.
Annos syödään tietysti kulhosta ;)
Annos syödään tietysti kulhosta ;)
Hoisinkanaa ja nuudeleita kulhossa
Neljä annosta
2 rkl tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
400 g broilerinjauhelihaa
1 parsakaali
1 pss vihreitä pakastepapuja
2 kevätsipulia varsineen
öljyä paistamiseen
udonnuudeleita neljälle hengelle
Kastike:
1,5 dl hoisinkastiketta
1 rkl seesamiöljyä
4 rkl kanalientä
2,5 rkl riisiviinietikkaa
0,5 rkl soijakastiketta
Tarjoiluun:
kevätsipulin vihreää osaa
srirachaa
Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulin kynnet. Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi varsi. Hienonna kevätsipulit ja jätä hiukan vihreää vartta koristeeksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hetki inkivääriä ja valkosipulia, varo polttamasta. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää parsakaali ja paistele, kunnes se hiukan kypsyy ja pehmenee. Lisää lopuksi pakastepavut ja kevätsipuli ja kuumenna.
Tee kastike yhdistämällä ainekset keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita hyvin sekaisin.
Keitä nuudelit ja laita ne kulhoon. Nostele päälle hoisinkanaa ja pirskota päälle srirachaa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti