torstai 12. tammikuuta 2017

Croque Monsieur matkusti Havaijille

Lähtipä kerran pariisilaisherra kaukomatkalle Havaijille...


croque monsieur havaiji leipä mallaspulla



Ranskalaisten bistrojen klassikkoleipä, Croque Monsieur, on yhtä kuin lämmin, grillattu toast, jonka välissä on paksu kerros kinkkua sekä ruhtinaallisesti vahvaa juustoa, yleisimmin gruyèreä tai emmentalia. 


croque monsieur havaiji leipä mallaspulla

croque monsieur havaiji leipä mallaspulla

Juustoa herkullisesti valuva leipä havaijilaisittain sisältää luonnollisesti ananasta, mutta ei mitä tahansa purkkiananasta, vaan tuoretta, makeaa hedelmää. Siivuta mehukas ananas sentin viipaleiksi ja karamellisoi pannulla hunajassa sekä balsamiviinietikassa kullankeltaiseksi. 

croque monsieur havaiji leipä mallaspulla

Voit paistaa leivän joko voileipägrillissä, vohveliraudalla tai pannulla voissa varovasti kääntäen.

croque monsieur havaiji leipä mallaspulla

Makea ananas, suolaisen voimakas gruyère sekä viipale savukinkkua grillatun leivän välissä on silmät kiinni nautiskeltava herkku. 

Croque Monsieur havaijilaisittain

2 annosta
4 viipaletta moniviljapaahtoleipää
25 g voita
2 rkl dijonsinappia
6 viipaletta savukinkkua
2 dl gruyereä raastettuna

Karamellisoitu ananas:
2 viipaletta tuoretta, kypsää ananasta (n. 1 cm paksuisia)
1 rkl voita 
1 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa

Tee ensin karamellisoitu ananas. Kuori ananas ja leikkaa sentin siivuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet kahtia ja poista keskeltä kova, puumainen sisus.

Kuumenna voi pannulla ja paista ananasviipaleita hetki, kunnes ne lämpenevät ja hiukan ruskistuvat. Lisää hunaja ja balsamiviinietikka joukkoon.

Voitele leipäviipaleet voilla. Käännä toisin päin ja levitä voitelemattomalle puolelle sinappia. Lado päälle kinkkuviipaleita, ananasviipaleita sekä juustoraastetta. Paina sinapilla sivelty puoli kiinni juustoon.

Paista voileipägrillillä, vohveliraudalla tai pannulla voissa molemmin puolin.

croque monsieur havaiji leipä mallaspulla

- Pulla

10 kommenttia:

  1. Mitenköhän ikivanhan vohvelirauta taipuisi tähän projektiin. Herkullisia kuvia herkullisen näköisistä leivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveliraudat on lujaa tekoa ja vanhoillakin saa herkkua aikaan. Kannattaa kokeilla rohkeasti!

      Poista
  2. Huippuherkullisen näköinen leipä! Tätä häätyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Täytyy varmaan itsekin tehdä uusintamaistelut näistä :)

      Poista
  3. Apua, arvaa tuliko nälkä näitä kuvia katsellessa ja ohjetta lukiessa?! Näyttää todella hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Toivottavasti sait nälän nujerrettua ;)

      Poista
  4. Olen tehnyt näitä leipiä jo kaksi kertaa viime päivinä, ovat kohtuuttoman hyviä. En tosin muistanut tarkkaan kaupassa, mitä leipiin laitetaan, niin ostin juustoksi vuohenjuustoa. Käytin tummaa balsamikastiketta sekä äitin tekemää sinappia. Tekemäni leivät eivät siis ole aitoja Croque Monsieurejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kohtuuttomuus on vain hyvä asia ;) Erinomaisia nuo sinun muokkaukset! Vuohenjuusto ja ananas... Mmm!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...