Lähtipä kerran pariisilaisherra kaukomatkalle Havaijille...
Ranskalaisten bistrojen klassikkoleipä, Croque Monsieur, on yhtä kuin lämmin, grillattu toast, jonka välissä on paksu kerros kinkkua sekä ruhtinaallisesti vahvaa juustoa, yleisimmin gruyèreä tai emmentalia.
Juustoa herkullisesti valuva leipä havaijilaisittain sisältää luonnollisesti ananasta, mutta ei mitä tahansa purkkiananasta, vaan tuoretta, makeaa hedelmää. Siivuta mehukas ananas sentin viipaleiksi ja karamellisoi pannulla hunajassa sekä balsamiviinietikassa kullankeltaiseksi.
Voit paistaa leivän joko voileipägrillissä, vohveliraudalla tai pannulla voissa varovasti kääntäen.
Makea ananas, suolaisen voimakas gruyère sekä viipale savukinkkua grillatun leivän välissä on silmät kiinni nautiskeltava herkku.
Croque Monsieur havaijilaisittain
2 annosta
4 viipaletta moniviljapaahtoleipää
25 g voita
2 rkl dijonsinappia
6 viipaletta savukinkkua
2 dl gruyereä raastettuna
Karamellisoitu ananas:
2 viipaletta tuoretta, kypsää ananasta (n. 1 cm paksuisia)
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
Tee ensin karamellisoitu ananas. Kuori ananas ja leikkaa sentin siivuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet kahtia ja poista keskeltä kova, puumainen sisus.
Kuumenna voi pannulla ja paista ananasviipaleita hetki, kunnes ne lämpenevät ja hiukan ruskistuvat. Lisää hunaja ja balsamiviinietikka joukkoon.
Voitele leipäviipaleet voilla. Käännä toisin päin ja levitä voitelemattomalle puolelle sinappia. Lado päälle kinkkuviipaleita, ananasviipaleita sekä juustoraastetta. Paina sinapilla sivelty puoli kiinni juustoon.
Paista voileipägrillillä, vohveliraudalla tai pannulla voissa molemmin puolin.
- Pulla
Näyttää hyvälle :)
VastaaPoistaKiitos! Maistuu kans :)
PoistaMitenköhän ikivanhan vohvelirauta taipuisi tähän projektiin. Herkullisia kuvia herkullisen näköisistä leivistä!
VastaaPoistaVohveliraudat on lujaa tekoa ja vanhoillakin saa herkkua aikaan. Kannattaa kokeilla rohkeasti!
PoistaHuippuherkullisen näköinen leipä! Tätä häätyy kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos Laura! Täytyy varmaan itsekin tehdä uusintamaistelut näistä :)
PoistaApua, arvaa tuliko nälkä näitä kuvia katsellessa ja ohjetta lukiessa?! Näyttää todella hyvältä! :)
VastaaPoistaVoi kun kiva kuulla! Toivottavasti sait nälän nujerrettua ;)
PoistaOlen tehnyt näitä leipiä jo kaksi kertaa viime päivinä, ovat kohtuuttoman hyviä. En tosin muistanut tarkkaan kaupassa, mitä leipiin laitetaan, niin ostin juustoksi vuohenjuustoa. Käytin tummaa balsamikastiketta sekä äitin tekemää sinappia. Tekemäni leivät eivät siis ole aitoja Croque Monsieurejä.
VastaaPoistaOnneksi kohtuuttomuus on vain hyvä asia ;) Erinomaisia nuo sinun muokkaukset! Vuohenjuusto ja ananas... Mmm!
Poista