maanantai 9. tammikuuta 2017

Punakaalipata – nakeilla!

Punakaalien sesonki on parhaimmillaan, ja kasvista saa tällä hetkellä jopa alle euron kilohinnalla. Nappasin ison kaalinpään mukaani ilman etukäteissuunnitelmaa ja löysin tuoreesta ET-lehdestä ohjeen kolmen kaalin pataan. Kolmen kaalin sijaan tästä tuli vain kahden kauppa, ja alkuperäisen reseptin valkokaali muuttui punaiseksi. Eikä ollut huono veto: katso tuota värien ilotulitusta!


punakaali nakki pata mallaspulla arkiruoka

Toisena kaaliperheen edustajana on hapankaali, jota ei kannata vaihtaa toiseen. Raikas hapankaali tuo pataan aivan oman makunsa, eikä sen superterveellisyys asiaa pahenna. Käytin pataan valkosipulilla maustettua hapankaalia, mutta perusversio toimii myös hyvin. Halutessasi voit silloin lisätä pari valkosipulin kynttä joukkoon.

punakaali nakki pata mallaspulla arkiruoka

Niin, ja ne nakit. ET:n ohjeessa käytettiin krakovanmakkaroita, mitkä epäilemättä sopisivat pataan hyvin. Avonainen nakkipaketti kaapissa ja kiire saada ruoka pöytään ratkaisivat kuitenkin asian. Nakkien ja kaalien voimalla eteenpäin!

punakaali nakki pata mallaspulla arkiruoka

Punakaali-nakkipata

5 annosta

1 l punakaalia suikaloituna
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
200 g hapankaalia
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 pkt nakkeja

punakaali nakki pata mallaspulla arkiruoka

Suikaloi punakaali ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla ja lisää kaalisuikaleet, hapankaali, vesi, murennettu liemikuutio sekä mausteet. Hauduta kannen alla puoli tuntia.

Viipaloi nakit ja paista niihin rapea pinta pannulla. Lisää nakit lopuksi padan joukkoon. Maistuu sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...