torstai 7. heinäkuuta 2016

Niiskuneidin täytekakku

Enpä olisi uskonut tällaisen päivän koittavan: minä väkertämässä sokerimassasta muumikoristetta kakun päälle! Kun tuokin tuli elettyä ja vieläpä plussan päälle jääneenä, tuon koitokseni myös blogin puolelle.

muumi niiskuneiti täytekakku kakku leivonta resepti sokerimassa

Omasta päästä soveltaminen ja rennoin rantein kokkailu on enemmän minua kuin pikkutarkka ainesten mittailu tai tuotoksen ulkonäköön keskittyminen. Kakkuja teen mielelläni, mutta niissäkin pääasia on aina herkullinen maku. Sen vuoksi en ole ollut kovin innostunut ällömakeiden, keinotekoisten sokerimassojen käytöstä tai muista villityksistä kakkublogeissa, vaikka ne ovatkin täynnä toinen toistaan upeampia luomuksia. Itse en sellaisiin koskaan kykenisi, joten on ilo jättää se puoli osaavammille.

muumi niiskuneiti täytekakku kakku leivonta resepti sokerimassa

Mietin sen vuoksi itsekin edelleen, mistä keksin idean tarjoutua tekemään muumi-aiheisen täytekakun siskontytön 2-vuotiskekkereihin. Toki Kinuskikissan sivujen selailulla oli oma syynsä, sillä sieltä löytää tumpelompikin sen verran selkeät ohjeet kuvineen, että homman onnistumiseen on melko hyvät edellytykset.

Kinuskikissa oli tehnyt Pikku Myy -kakun, jonka ohjetta noudattelin melko pitkälle. Päivänsankari on kova Niiskuneiti-fani, jonka vuoksi vaihdoin kakun päähenkilön Myystä Niiskuneidiksi ja samalla myös suklaakuorrutteen valkoisesta tummaan. Näin valkoinen muumi pääsi paremmin oikeuksiinsa. 

muumi niiskuneiti täytekakku kakku leivonta resepti sokerimassa

Niiskuneidin kuvan etsin Googlen kuvahaulla, printtasin paperille ja leikkasin sokerimassasta mallin mukaan. Ylijäävästä palasta tein vapaalla kädellä auringon (pilvi ei enää mahtunutkaan kakkuun mukaan). Vaikka maku ei ole kovin ihmeellinen, sokerimassan hyvä puoli on sen helppo käsiteltävyys. Se ei hajoa tai liimaudu pöytään kiinni samalla tavalla kuin marsipaani. Sokerimassa myös kovettuu siten, että hienompienkin koristeiden muotoilu ja säilytys on mahdollista.

Maalauksen tein Dr. Oetkerin geeliväreillä, jotka olin ostanut tavallisesta ruokakaupasta. Paketissa oli kolme väriä, joita sekoittamalla sain aikaan Niiskuneidin ääriviivojen tumman värin.

Ruohoksi suunnitellut strösselit jäivät käyttämättä, mutta ulkoasu taisi olla ilman niitä jopa kauniimpi ja selkeämpi. Reunoille tulleet Carneval-keksit näyttivät hauskoilta ja niitä pitkin oli helppo leikata kakkua annospaloiksi. Ja kukapa lapsi ei näistä klassikkokekseistä tykkäisi.

muumi niiskuneiti täytekakku kakku leivonta resepti sokerimassa

Hämmästyin lopputulosta, kuinka oikealta muumilta se näyttikään. Myös päivänsankari vaikutti silminnähden ilahtuneelta kakusta, vaikka syöminen jäikin muiden huoleksi. :) 

muumi niiskuneiti kakku täytekakku sokerimassa leivonta mallaspulla

Niiskuneidin täytekakku

Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
4 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (Flora Vispi)
500 g maitorahkaa
500 g marjoja soseutettuna (mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa)
1 dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
195 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
(1 dl vadelmamarmeladia)

Reunat:
1 pkt Carneval-keksejä

Niiskuneiti-koriste:
1 pkt valkoista sokerimassaa
keltaista, sinistä ja punaista geeliväriä
perunajauhoja kaulimiseen

Tee ensin pohja. Voit tehdä koko taikinan kerralla tai jakaa sen puoliksi, jos sinulla ei ole riittävän isoa kulhoa. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varoen sekaisin ja kaada puolet taikinasta leivinpaperoidulle pellille.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjan leivinpaperi. Tee sama taikinan toiselle puolikkaalle. Anna pohjien jäähtyä ja leikkaa sitten levyt puoliksi niin, että saat neljä samankokoista levyä.

Tee täyte vatkaamalla kevytvispi paksuksi vaahdoksi. Lisää rahka, soseutetut marjat, sokeri sekä vaniljakreemijauhe ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle ja kostuta vaniljasokeroidulla maidolla. Levitä täytettä päälle. Tee näin joka kerros; täytettä tulee jäädä myös reunojen pursotuksiin. 

Aseta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Jos pinta on kovin epätasainen, voit sivellä päälle ohuen kerroksen vadelmamarmeladia. Tällöin suklaakuorrutuksesta tulee sileämpi.

Tee kuorrutus sulattamalla paloiteltu suklaa mikrossa pienissä erissä. Lämmitä kuohukerma kattilassa hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi; kerma ei saa kiehua. Ota kattila levyltä ja lisää suklaasula kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jäähdyttele hetki ja kaada kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi. Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi, jotta suklaakuorrutus jähmettyy.

Niiskuneiti-koristetta varten kaulitse sokerimassa perunajauhotetulla alustalla parin millin paksuiseksi. Leikkaa paperisen mallin mukaan oikeaan muotoon. Maalaa ohuella siveltimellä ja keltaisella geelivärillä otsahiukset sekä nilkkarengas. Sekoita sinisestä, punaisesta ja keltaisesta väristä seos, joka on lähellä mustaa ja tee sillä ääriviivat, käden muodot ja silmät. Nosta valmis koriste jähmettyneen suklaakuorrutuksen päälle. Voit tehdä sokerimassasta myös auringon tai muuta lisärekvisiittaa koristeeksi.

Asettele keksit reunojen keskikohtaan. Jos keksi ei meinaa tarttua, laita pieni nokare täytettä "liimaksi". Laita lopputäyte tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota reunoille pienet ruusukkeet.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...