torstai 14. heinäkuuta 2016

Mallaspulla matkailee: Hetkiä kesä-Helsingissä

Kerran kesällä Helsingissä.Löyly Hernesaaren rannassa on upouusi kohtaamispaikka, sauna, ravintola ja terassi, joka vetää väkeä kuin pipoa. Piipahdimme hetkeksi istumaan aurinkotuoleille ja katselemaan Siljan menoa merellä. Jatkoimme matkaa pari sataa metriä eteenpäin Sedu Koskisen luomaan Hernesaaren rantakompleksiin, jossa palmupuiden katveessa sijaitsee lukuisia konttiravintoloita sekä etelänmatkojen tyylistä rantamenoa. Kovin vähän vain oli väkeä, vaikka päivä oli kaunis.Jalat veivät vastustelematta Soman sushiburritoille, joiden kuvia olimme kuolanneet Instagramissa muutaman kuukauden. Meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusiona syntynyt tuote on jykevä iltapalasetti, joka saa meiltä extrapisteet innovatiivisesta pahvikuoresta, joka jakaa rullan kahtia ja tekee sushiburriton syömisestä paljon siistimpää kuin arvasimme. 


Pidemmän korren veti Flying Porco Rosso ylikypsällä possunniskalla tonkatsukastikkeessa ja sinisillä potuilla; ennakkosuosikki Bandit Alaska hyytyi hitusen mauttomaan loheen.Kävelimme jalat puhki kahden päivän ajan; kolmantena hyppäsimme kesän uutuuden, kaupunkipyörien selkään. Helsingistä löytyy tätä nykyä 500 keltaista pyörää kaikkien käyttöön ympäri kaupunkia asemoituna. Nappasimme fillarit Mannerheimintieltä ja polkaisimme Sörnäisiin aamukuohuville, jatkoimme Kallion kirjastoon ja illalla kurvailimme Töölöä ristiin rastiin. Käyttö vaatii rekisteröitymisen HSL:n sivuilla, ja sen jälkeen puörä on käytössä numerokoodin kautta. Näppärää! Kuvakin jäi ottamatta, kun huristelimme niin vauhdilla. :)

Ja saimmepa maistaa myös näitä uusia hittipizzoja Pizzariumissa Kluuvin kauppakeskuksessa! 48 tuntia kohotettu taikina, itsetehdyt täytteet, kaunis ulkoasu ja hurjasti valinnanvaraa; ainakin tämä tulinen salamipala oli äärettömän hyvää. Laajenisikohan tämä joskus Jyväskyläänkin?


Stay tuned: perästä seuraa jutut ravintolakokemuksistamme The Cockissa sekä Ȏnamissa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...