lauantai 6. kesäkuuta 2015

Korvasienipasta

Onneksi on ihmisiä, jotka löytävät sieniä ja ovat vieläpä niin jaloja, että tuovat niitä muillekin! Tästä sienipastasta on kiittäminen sekä äitiäni että työkaveriani, jotka antoivat löytämänsä korvasienet käyttööni. Parin viikon takainen oma sieniretkeni kun poiki tuloksena tyhjän pussin, vaikka tänä vuonna kuulemma korvasieniä on metsissä rutkasti. Jostain syystä ne kiertävät minut kerta toisensa jälkeen. Nämä lahjasienet päätyivät hyvin yksinkertaiseen perussienipastaan, joka koostui sienistä, sipulista, kermasta sekä parmesaanista. Sienten hento maku peittyy kovin helposti, joten mitä vähemmän aineksia, sitä parempi pasta.

Muistathan: Korvasienet sisältävät gyromitriini-nimistä solumyrkkyä, minkä vuoksi ne tulee esikäsitellä tarkasti ennen ruoanlaittoa! Puhdista sienet hiekasta ja laita kattilaan, jossa on runsaasti vettä (1 osa sieniä, 3 osaa vettä). Keitä 10 minuuttia, kaada vesi pois ja huuhtele sienet hyvin. Tee sama vielä toiseen kertaan eli keitä runsaassa vedessä 10 minuuttia, kaada vesi pois ja huuhtele sienet. Tämän jälkeen voit käyttää sienet ruoanlaitossa.


Korvasienipasta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl esikäsiteltyjä korvasieniä
2 dl kermaa
tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria

päälle parmesaania ja lisukkeeksi spagettia

Keitä spagetti ja tee kastike sillä välin. 

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää esikäsitellyt korvasienet ja paista hetki. Lisää kerma ja anna porista hetkinen, kunnes seos sakeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...