maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kana-ananaswokki

Wokki viikossa pitää Mallaspullan tyytyväisenä. Aiemmin emme kokanneet wokkeja juuri lainkaan, mutta Maltaan löydettyä possuwokin ohjeen siitä on tullut arkiherkkujemme aatelia. Hassua sinänsä, sillä ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä. Erilaisia kasviksia ja lihaa paistetaan hetki pannulla, maustetaan ja syödään. Yksi oivalluksemme on ollut pakastewokkivihannesten hylkääminen, sillä niiden rapeaksi ja maistuvaksi saamisessa on ollut kerta toisensa jälkeen ongelmia. Jos totta puhutaan, niin ei niiden tuoreiden kasvisten pilkkominen kovin kauaa vienyt. Pistäkäämme siis pakastekasvisten aiempi käyttö puhtaan laiskuuden piikkiin!

Toinen ja merkittävin seikka wokkien onnistumisessa on ollut osterikastike. Tämä makeahko, paksu ja tumma kastike tuo helposti uskomattoman hyvän maun ruokaan ja vie ajatukset kiinalaiskeittiöiden herkkuihin. Kunnon loraus osterikastiketta, pieni lisäys soijakastiketta ja valmiin ruoan pinnalle hiukan srirachaa – tähän tulee himo!
Kana-ananaswokki

300 g broilerin fileesuikaleita
3 valkosipulinkynttä
puolikas kiinankaali
3 porkkanaa
puolikas makea suippopaprika
1 tlk ananaspaloja
4 rkl osterikastiketta
1 rkl soijakastiketta
2 levyä munanuudelia

Hienonna valkosipulinkynnet, suikaloi kiinankaali, porkkanat ja suippopaprika ohuiksi suikaleiksi. Valuta ananaspalat liemestään.

Paista broilersuikaleet öljyssä ja lisää valkosipuli. Lisää sitten loput kasvikset ja wokkaa, kunnes porkkanat ovat hiukan pehmenneet, mutta ovat vielä napakoita.

Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää wokkiin. Mausta osteri- ja soijakastikkeilla.- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...