torstai 18. kesäkuuta 2020

Lämmin suositus: Mortonin uusi kahvila!

Kaksi vuotta sitten Jyväskylän satamaa saapui piristämään muuan Konttiravintola Morton. Supersuosituksi ja jonottamisen arvoiseksi sittemmin paljastunut burgertaivas sai reilu viikko sitten naapuriinsa pikkusiskon, Mortonin kahvilan. Kävimme pari vuotta sitten kutsusta maistelemassa itse ravintolan antimia, ja nyt uusintakutsu tipahti kahvilan aamiaisen puolelle. 
Rantaraitin varrella sijaitseva kahvila, niin kuin Konttiravintolakin, on viehättävä, rento paikka, joka kutsuu ohikulkijoita istahtamaan hetkeksi terassilleen. Kahvila aukeaa aamuisin jo kahdeksalta, joten aamupuuron voi tulla nautiskelemaan lenkin päätteeksi. Eikä huolta, että tarvitsisi popsia Reissumiestä; kahvilan lista on upean monipuolinen ja uniikkia twistiä löytyy joka suunnalta. Mitä siis laitettaisiin: vihersmoothieta, vispipuuroa, mantelicroissantia, tattaripiirakkaa vai pannukakkuja?Maistoimme alkajaisiksi shotit, joista toinen oli piristävä inkivääri-omena ja toinen täyteläisen paksu mustaherukka-pellava. Juotava linja jatkui myös smoothieissa, joista mansikka-banaani on tutun ja turvallisen makuinen, raikas vihersmoothie puolestaan piristi pinaatilla, omenalla ja avokadolla.

Mutta katsopa näitä karjalanpiirakoita! Aito oikee karjalanpiirakka tulee Mortonille suoraan Liperistä, jossa ne leivotaan käsin. Meidän piirakkamme tulivat juuri uunista, ja kun ne vielä siveltiin runsaalla kädellä paahdettua voita, oli siinä ehdoton napakymppi aamiaisella! Niin täynnä makua, että pinnalle ei kaipaa yhtään mitään tilpehööriä.


Entäpä aamupuuro? En tiedä, voinko enää keitellä kotona kaurapuuroani tämän kokemuksen jälkeen, kun eteen tuotiin chia-pellavapuuro. Annos oli ensinnäkin jo ulkonäöltään sitä tasoa, että sen rikkominen teki lähes pahaa. Kookosmaitoon tehty chiapuuro sai kaverikseen vadelma-kaurajogurttia, marjagranolaa sekä vadelma-salmiakkihilloa. Salmiakki ja puuro on loistoyhdistelmä!


Jos listalta löytyy pannukakkuja, niitä on aina kokeiltava. Mortonilla pannareita löytyi kolmea lajia ja maistoimme niistä kahta. Ensimmäisestä löytyi puurosta tuttua vadelma-salmiakkihilloa, jogurttimoussea, turkinpippurirouhetta sekä vaniljajätskiä. Täydellistä! Toinen setti sisälsi basilikalla maustettua mansikka-chiahilloa, jogurttimoussea sekä jätskiä, ihanaa sekin. 


Jos jotain, niin satamamme on kaivannut juuri tällaista paikkaa. Kaunis miljöö, huolella mietitty lista mielenkiintoisia annoksia, iloinen ja palvelualtis henkilökunta... Toivomme kaikkea hyvää Mortonin uudelle kahvilalle; käy sinäkin, niin ihastut!


- Pulla ja Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...