maanantai 31. elokuuta 2020

Texmex-kiusaus

Uusi viikko, uusi kiusaus uuniin! Yleensä lohta tai kinkkua, joskus Järki-Särkeä. Maistuu kaikille ja riittää parille päivälle. Tarvitaanko vielä lisäperusteluita jokaviikkoiselle kiusaukselle? :) 

Perusversion voi pyöräyttää muutamassa sekunnissa silmätkin kiinni tai laittaa pikkuapulaisen hommiin. Vajaa 3v. on mainio apuri kaatamaan aineksia vuokaan ja haistelemaan uunista tulevia tuoksuja. Tällä kertaa ateriaan tuli kuitenkin pientä twistiä, kun löysin texmex-kiusauksen ohjeen K-Ruokasivustolta

Texmex-kiusaus

Tein alkuperäiseen ohjeeseen pienen yksinkertaistuksen korvaamalla tuoreen sipulin perunasipulisekoituksella. Jos jossain voi oikaista, tee niin. Voit käyttää nesteenä joko vettä tai ruokakermaa; itse laitoin kermaa, sillä tavoin kiusauksesta tulee astetta täyteläisempi.


Texmex-kiusaus

400 g jauhelihaa
1 ps tacomaustetta
500 g paseerattua tomaattia
2 dl vettä TAI 2 dl ruokakermaa
1 kg perunasipulisekoitusta
0,5 tl suolaa

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon tacomauste. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä vesi tai ruokakerma. 

Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan puolet perunasipulisekoituksesta ja mausta ripauksella suolaa. Lusikoi päälle puolet jauhelihaseoksesta. Kaada sitten loput perunasipulisekoituksesta, mausta jälleen kevyesti suolalla ja levitä pinnalle loput jauhelihakastikkeesta. 

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin verran. 

Texmex-kiusaus

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...