perjantai 23. lokakuuta 2020

Dijonin kana

Tiedät tietysti sellaisen ruuan, jonka loputtua lautanen on yksinkertaisesti nuoltava, koska viimeinenkin kastikepisara on saatava talteen. Itselläni näitä ruokia on suhteellisen monta, asia, mitä Mallas ei oikein ymmärrä. Mutta tämän Dijonin kanan jälkeen asia alkoi selvitä hänellekin.

Nykyisin, joskin myös lähes aina aiemmin, pyrimme helppoon, nopeaan, mutta maistuvaan ruokaan kotikeittiössämme. Tavalliset ainekset, nopea valmistus ja siinä se. Ei pitkää nyhräämistä, kiitos, mutta silti hyvää pitää tulla. Jos reseptissä nämä asiat ovat kohdallaan, kiinnostukseni herää välittömästi.



Näin kävi, kun löysin viime keväänä Helsingin Sanomien Ruoka-sivuilta Dijonin kanan ohjeen. Tavallisia broilerin koipireisiä, halpoja kuin mitkä, upotettuna sinappi-kermakastikkeeseen. Luonnollisesti tämä meni kokeiluun saman tien ja jäi vakirepertuaariin sen jälkeen. Miten noin simppeleistä aineksista voikin tulla niin hyvää ja täyteläistä? Ja koska tämä on hyvin edullista, tällä voi herkutella arkenakin. Ja toisaalta koska maku on hienostuneen ranskalainen, tämä toimii myös vierasvarana, kunhan ruokavieraat eivät pistä pahakseen koipireisien ajoittain sottaista syömistä. Eikä sitä lautasen kastikejämien lipomista ;)

Resepti on ruokatoimittaja Emilia Kolarin käsialaa. Kuten hän vinkkaa, muista käyttää ruokaan rasvaista kuohukermaa, joka ei juoksetu pitkän haudutuksen aikana eikä tykkää kyttyrää sinappi- ja sitruunalisäyksistä. Ja maistuuhan se aito kermakastike taivaalliselta!



Dijonin kana

1 kg maustamattomia broilerin koipireisiä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl kokojyvädijonsinappia

Kastike:
2 dl kuohukermaa
2 rkl kokojyvädijonsinappia

Hiero broilerin koipireidet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta ne uunivuokaan ja pirskottele päälle puristettua sitruunanmehua. Levitä pinnalle ja nahan alle sinappia.

Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

Sekoita kerma ja sinappi ja kaada vuokaan broilerien päälle ja lomaan. Jatka kypsentämistä vielä 40 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Ai että kuulostaa ja näyttää hyvältä! Noita koipireisiäkin ostaessa kannattaa katsoa, minkä paketin valitsee, tekeekö valinnan kukkaro mielessään, vai haluaako panostaa johonkin muuhun. Minä yleensä sitten otan sen edullisen, kun haluan maksimoida taloudellisen hyödyn. Ei minua kauheasti jaksa ilahduttaa se, että pakettiin on painettu tieto siitä, kenen kanafarmilta se koipi on, kun en edes varsinaisesti usko, että tieto välttämättä on totuus. Ehkä pitäisi, mutta harvoin niin käy...

    VastaaPoista
  2. Tätä kannattaa kyllä kokeilla! En ole itse asiassa koipireisien kohdalla edes huomannut, että olisi niitäkin pakkauksia, jossa on tuottajan nimi; enemmän joissain muissa lihatuotteissa on tullut pistettyä se mieleen. Mutta joo, yleensä mukaan on tarttunut se ensimmäinen (sentään marinoimaton) koipi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...