Oho! Mallaspullan sivuilta ei löytynyt yhtään parsapiirakan ohjetta, kun tarkistin tilanteen ensimmäisten vihreiden punttien saavuttua lähikauppaamme. (Pikainen parsapastan resepti sen sijaan löytyy tästä).
Tilanne korjaantuu nyt kertaheitolla tällä parsa-kantarellipiirakalla. Tavallisen, suolaisen piirakkapohjan päälle kasataan nopeasti pannulla paistettuja parsoja, kantarelleja sekä savukinkkua. Vahva juustoraaste kruunaa komeuden, joka kelpaa hyvin juhlapöytään, mutta sopii myös arki-illan herkuksi salaatin kera.
Parsa-kantarellipiirakka
Pohjataikina:
150 g voita
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
1 puntti vihreää parsaa
1 rkl öljyä paistamiseen
2 dl esikäsiteltyjä, kiehautettuja kantarelleja (1 litra tuoreita)
2 dl savukinkkua
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
mustapippuria ja suolaa
1,5 dl vahvaa juustoraastetta
Tee pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää vesi ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Pese parsat ja poista puumainen osuus. Kuori ohuelti ja katkaise kahteen osaan. Paista parsoja kuumassa öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne hiukan pehmenevät. Nosta sivuun jäähtymään.
Sekoita kerma, maito, munat ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kantarellit ja hienonnettu savukinkku. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele pinnalle parsat ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat ruskistuneet ja täyte hyytynyt.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti