sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kikherne-halloumipihvit

Mini-Maltaan tulon myötä olen hurahtanut Samasta padasta -ruokakirjaan, jossa kantavana ideana on tehdä sellaista ruokaa, jota koko perhe, vauvasta alkaen, voi syödä yhdessä. Ei siis pelkkää kasvisten soseuttelua, vaan samaa maukasta ruokaa myös pikkunatiaiselle alusta pitäen. Ne ainekset, joita vauva ei voi ensimmäisenä vuotenaan syödä, lisätään aikuisten ruokaan sen jälkeen, kun muksun annos on otettu erilleen. Äärimmäisen nerokas idea, mutta niin yksinkertainen! Kirjan ohjeet myös valmistuvat nopeasti, annoskoot ovat runsaita, jotta myös seuraavalle päivälle riittää safkaa ja mikä tärkeintä, ohjeilla valmistat itsellesi sekä koko perheelle oikeasti hyvää ruokaa.

kikherne-halloumipihvit mallaspulla

Olen jo aiemmin tehnyt kirjasta mausteisia, intialaisia lihapullia sekä kookosriisipuuroa karamellisoitujen persimonien kera. Molemmat ovat maistuneet todella hyviltä, joten on aika laajentaa repertuaaria. Tartuinkin kertaheitolla suureen haasteeseen, sillä kikherneet ovat lähes se pahin raaka-aine, mitä voin keksiä. Koska en halua siirtää kikherne-mikä tahansa papu-vihaani Mini-Maltaalle ja koska palkokasvit yksinkertaisesti ovat superruokaa, olen päättänyt askel kerrallaan siedättää itseäni.

Valitsin kirjasta kikherne-halloumipihvit, koska ajattelin halloumin peittävän sopivasti kikherneiden makua. Kaikki huijauskeinot ovat sallittuja tässä suhteessa! :) Näin myös kävi valmiiden pihvien kohdalla, sillä kikherneen maku ei puskenut liian hallitsevasti läpi. Juusto myös toi pihveihin mehevyyttä, mikä monesti kasvispihveistä puuttuu. Nämä jäävät arkirepertuaariimme myös jatkossa!

kikherne-halloumipihvit mallaspulla

Kikherne-halloumipihvit

6 annosta

2 tlk kikherneitä
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
3 munaa
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivattua oreganoa
1 kesäkurpitsa
1 pkt halloumia
0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
0,5 tl suolaa

Huuhtele kikherneet, valuta ja laita kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu, munat, jauhot ja oregano. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi (joukkoon saa jäädä kokonaisia kikherneitä). 

Raasta kesäkurpitsa ja purista irtoava neste pois. Sekoita raaste kikhernemassan joukkoon. Hienonna halloumi veitsellä ja lisää se sekä ruohosipuli ja suola massaan mukaan. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä.

Huom. Jos teet näitä alle vuoden ikäiselle vauvalle, ota massasta vauvan pihveihin tuleva määrä ennen kuin lisäät halloumin, suolan ja ruohosipulin. 

Paista pihvit öljyssä keskilämmöllä kypsiksi, noin kolme minuuttia per puoli. Pihvit hajoavat herkästi kääntäessä, joten käytä kahta lastaa apunasi.


Ranskankermakastike
1 prk ranskankermaa
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl sitruunan mehua
ripaus mustapippuria ja suolaa

Sekoita ainekset keskenään. Jätä vauvan kastikkeesta pois suola.

kikherne-halloumipihvit mallaspulla

Pihvien kanssa sopii tarjota esimerkiksi näitä ihanan rapeita Hawksmoorin perunoita.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...