perjantai 2. maaliskuuta 2018

Pecan sticky buns eli pekaanipähkinäpullat

Viime kesän Los Angelesin -matkallamme saimme eteemme jättimäisen pekaanipähkinäpullan, jossa ei oltu säästelty voita, sokeria eikä pähkinöitä. Silloin lupailin kokeilevani pullien leipomista myös kotona, ja nyt tuo lupaus lunastetaan.

pekaanipähkinäpullat pecan sticky buns

Kyseessä on siis vuoassa valmistettava pullaherkku, joka sotkee sormet tahmaisella olemuksellaan. Pullien sisään tulee korvapuustimainen täyte voista, fariinisokerista ja kanelista sekä tietysti niistä pekaanipähkinöistä. Pähkinöitä löytyy myös pullien päältä, jossa ne paahtuvat makeiksi ja tummiksi.

Pullien juju on kuitenkin kinuskikastike, jota kaadetaan sekä vuoan pohjalle että pullien pinnalle. Näin taataan se, että pullat saavat kinuskisen silauksen yltäpäältä - ja että syöminen on mahdollisimman tahmaista :) Tähän ei kannata käyttää mitään valmista kinuskikastikepurkkia, vaan keittää se itse kuohukermasta sekä fariinisokerista. Näin saat superherkullisia pullia, joita voisi syödä koko vuoan kerralla!

pekaanipähkinäpullat pecan sticky buns


Pekaanipähkinäpullat
Pullataikina:
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
8-9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
50 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia
100 g pekaanipähkinöitä

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Pinnalle:
100 g pekaanipähkinöitä

Tee pullataikina liuottamalla tuorehiiva kädenämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste kädenlämpöä lämpimämmäksi ja lisää hiiva jauhotilkkaan sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaa jauhoja vähitellen lisäten ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina hyvin ja anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Tee taikinan kohotessa täyte. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja kaneli yhteen.

Tee myös kinuskikastike keittämällä kuohukermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se alkaa saeta.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi ja levitä täyte levylle. Ripottele pinnalle rouhitut pekaanipähkinät. Rullaa taikina tiukasti ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.

Kaada puolet kinuskikastikkeesta vuoan pohjalle ja kallistele vuokaa, jotta kastike leviää joka puolelle. Nosta pullapalat kastikkeen päälle ja valuta loppukastike päälle. Ripottele päälle vielä pekaanipähkinöitä.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

pekaanipähkinäpullat pecan sticky buns


- Pulla

2 kommenttia:

  1. Onpa sievä pulla! Oikein voi kuvitella, miten sormet saa sokeroitua tuota syödessä. :)

    Muuten, te hampurilaishullut, oletteko iloisia uutisesta, että Naughty Burger tulee Jyväskylään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden pullien syöminen ei tosiaan ole sitä siisteintä tyyliä! Ja kyllä ollaan iloisia ja odotetaan innolla kesäkuuta jo. Ei olla muiden kaupunkien Naughtyissa päästy käymään, joten saadaan täällä testata paikka ekan kerran. Netistä jo vilkuiltiin menua :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...