tiistai 20. helmikuuta 2018

Mallaspulla maistelee: Street Bite Jyväskylä

Viime vuonna käydyn virallisen hampurilaistestin jälkeen olemme jatkaneet jyväskyläläisten burgereiden maistelua ja arviointia, mutta rennommissa merkeissä. Marraskuussa nautiskelimme Bistro Sopan burgerin ja nyt vuorossa oli Street Bite. Meille olikin ehditty jo useampaan otteeseen vinkata Biten hampurilaisista, joten aika oli kypsä suunnata Jyväskeskuksen alakerrassa sijaitsevaan pikaruokapaikkaan.
Kyseessä on siis fast food -meiningillä toimiva pystybaari, jossa on muutamia pöytiä ruokailua varten sekä pikkuisen ravintolan sisällä että Jyväskeskuksen käytävällä. Meille löytyi tilaa näistä ulkopuolisista pöydistä ja paikka oli hitusen hälyisä, mutta eipä tässä kynttiläillallista oltukaan viettämässä.


Purilaista valitessa tuli kuitenkin hienoinen ongelma: mitä mikäkin listan nimi tarkoitti? Eri vaihtoehtoja oli nimetty niin burgereiksi kuin biteiksi ja vaikka nimien jälkeen olikin asiasta selvennystä, niin miten nämä pitäisi tulkita: Pork Bite (ylikypsäpossuburger): 8,90 €, Nyhtöpossuburger: 8,00 €, Pulled Pork Bite (nyhtöpossufoca): 8,90 €. Ok, tuon viimeisen kohdalla kyllä tajusimme, että kyseessä on focaccian välissä oleva nyhtönasu, mutta ensimmäiset kaksi pistivät pään pienet ja ruosteiset rattaat hinkkaamaan toisiaan. Tarkoittaako ensimmäinen ylikypsästä possun kyljestä leikattua pihviä? Huomasimme myöhemmin, että Pulled Pork Bite on sittemmin tiputettu listalta pois, mikä on harmillista, sillä kävimme kerran testaamassa Biten hampurilaiset focaccian välissä ja ne olivat varsin toimivia.


Pientä selvyyttä listaan kaipaisimme myös sen myötä, että purilaisten hinnoissa oli suuri haitari halvimman Original Biten (burger) maksaessa 4 €, Bull Biten (naudanlihaburger) 9,90 € ja Big Bite 1kg:n (Purin makua -burger) kustantaessa hulppeat 17,90 €. Big Bite 1kg:sta nyt pystyy toki kuvittelemaan, että isosta köriläästä on kyse, mutta Originalin ja Bullin väliltä on paha sanoa. Kuinka onneton annos on tulossa neljällä eurolla ja kuinka hulppea burger saapuu pöytään kympillä? Aterian saadakseen piti summaan vielä lisätä 2-3 kopeekkaa lisää, joten kustannusten puolesta oltiin hieman Ravintola Taikuria ja Classic American Dineria halvemmassa seurassa, mutta yli Grilli 21:n hintatason.


Jotta saisimme lopulta ratkaistua mysteerin Original Biten ja Bull Biten suhteen, Pulla valitsi itselleen ensimmäisen ja Mallas jälkimmäisen. Pullan naama pääsi hieman venähtämään Original Biten kanssa, koska sen suhteen lähestyttiin jo niitä ketjupaikkojen surullisia perushamppareita: annos oli surkean pieni lätty, jonka sisällä oli ohut jauhelihapihvi ja salaatinlehti. Tosin, mitäpä voi odottaa neljän euron purilaiselta.


Kahvila mainostaa leipovansa kaikki sämpylät ja focacciat itse Caffitellan leipomossa, sillä Street Bite ja Caffitella kuuluvat samaan yritysperheeseen. Leipä olikin melko tuoretta, mutta muutoin yllätyksetöntä. Myös lihat tulevat nettisivujen mukaan kotimaisilta huippuluokan lihatiloilta, joiden tuottajat ovat tiedossa. Pihvit olivat perusvarmoja suorituksia ja sopivan mehukkaita. Mausteiden kanssa ei oltu villiinnytty, vaan perusmeiningillä mentiin.

Bull Bite oli huomattavasti parempi suoritus ja sisuksista löytyi enemmän täytettä. Erityisen hyvää oli raikas, marinoitu punasipuli.


Ranskalaiset olivat perustasoa, melko jauhoisia eikä rapeus ollut kohdillaan. Suolaus oli hyvä, ja ketsuppia löytyi.


Summa summarum: pikaruokamainen paikka, jossa yritys on kova luoda paikallinen, kotoisa fiilis. Kiva, että leivät leivotaan itse ja tuoreudesta sekä raikkaudesta pyritään pitämään kiinni. Sekava menu ja outo hinnoittelu kuitenkin kaipaavat vielä viilausta. Ja tuottehan focacciat takaisin listalle!

- Pulla ja Mallas

2 kommenttia:

  1. Enpä ole tuollaista huomannutkaan Jyväskylän reissuilla! Kiitos vinkistä, pitänee käydä joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se vähän piiloutuu Jyväskeskukseen :) Käy toki kokeilemassa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...