torstai 8. helmikuuta 2018

Porkkanakakku-uunipuuro

Oletko jo kokeillut aiemmin julkaisemaani porkkanakakkupuuroa, joka keitetään kattilassa jouluisten mausteiden kera? Se on herkullista, mutta tämä uusi resepti on vielä ihanampi! Tällä kertaa porkkanakakulta maistuva puuro valmistuu uunissa ja sen pinnalla kypsyy puuros paras osuus: rapea kerros pähkinöitä sekä siemeniä. Lopputuloksena on paistosmainen, todella herkullinen puuro, joka vie isommankin nälän ja sopii mainiosti esimerkiksi brunssilla tarjottavaksi.



porkkanakakku-uunipuuro puuro mallaspulla

Resepti löytyi alun perin Hannan soppa -blogista, joka on täynnä toinen toistaan inspiroivampia, helppoja ja toimivia ruokareseptejä. Jos et ole jo käynyt tutustumassa, suosittelen kovasti! Alkuperäisessä reseptissä käytettiin kookossokeria. Omasta kaapistani sitä ei vielä silloin löytynyt, joten korvasin sen tavallisella sokerilla. 

Uunipuuro keitetään mantelimaitoon, joka tuo siihen hivenen makeutta sekä pähkinäistä aromia. Kannattaa kokeilla keittää myös tavallinen kaurapuuro mantelimaitoon; saat samettisen pehmeää ja aromikasta puuroherkkua.

porkkanakakku-uunipuuro puuro mallaspulla

Porkkanakakku-uunipuuro

4 hengelle

2 rkl chiansiemeniä
3 rkl vettä
3,5 dl mantelimaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
4 dl kaurahiutaleita
3 keskikokoista porkkanaa
5 taatelia

Puuron pinnalle:
2,5 dl pähkinöitä
1,5 dl siemeniä
3 rkl hunajaa (tai vaahterasiirappia)
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
ripaus suolaa

Sekoita chiansiemenet ja vesi pienessä kupissa ja anna geeliytyä kymmenisen minuuttia. Lisää sitten geelin joukkoon maito, leivinjauhe, mausteet ja sokeri.

Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon kaurahiutaleet sekä pilkotut taatelit. Yhdistä kaikki ainekset ja levitä uunivuokaan.

Tee pintakuorrutus rouhimalla pähkinöitä karkeaksi rouheeksi. Yhdistä kaikki ainekset ja lusikoi puuron pinnalle.

Paista puuroa 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pähkinät ovat hiukan ruskistuneet. Tarjoa esimerkiksi turkkilaisen jogurtin kera.

porkkanakakku-uunipuuro puuro mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...