tiistai 6. syyskuuta 2016

Näppärän nopea kantarelligalette

Muistatko vielä pikaisen galette-piirakan, jonka esittelin viime syksynä? Pellillä valmistuvan avonaisen, ranskalaistyyppisen piirakan juju oli erittäin nopsaan valmistuva pohja, joka käytännössä vain puristeltiin muutamassa sekunnissa kokoon. Kun sain käsiini pussillisen kantarelleja, päätin leipoa samalla ohjeella kantarelligaleten.


kantarelligalette galette piirakka sienet mallaspulla

Galeten pohjataikina on öljypohjainen ja hyvin helposti käsiteltävissä. Pohja painellaan käsin leivinpaperille ja täytetään siten, että reunoilta jää pari senttiä tyhjäksi. Näin reunat voidaan painella täytteen päälle ja galeten ominainen avonainen muoto saadaan luotua.

kantarelligalette galette piirakka sienet mallaspulla

Piirakka on näppärä myös täytteidensä puolesta, sillä voit upottaa siihen jääkaapin jämät. Galette syö helposti sisuksiinsa nahistuneetkin kasvisten loput, kinkun rippeet, kuivahtaneet juustokannikat ja nuupahtaneet yrtit. Virallinen hävikkiviikko oli ja meni, mutta hävikistä herkuksi -ajattelu on aina toiminnassa!

kantarelligalette galette piirakka sienet mallaspulla

Kantarelligalette

Pohja:
1 dl vettä
0,5 dl öljyä
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte:
1 l kantarelleja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 
100 g fetaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa

Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja puristele kasaan hetki, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Painele pallo leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin sormin ohueksi, pyöreäksi levyksi.

Puhdista kantarellit ja paista pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää hienonnetut sipulit ja voi ja kuullota hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja kuutioi feta.

Levitä täyte pohjan päälle siten, että pari senttiä reunoilta jää tyhjäksi. Käännä reunat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele basilikan lehdillä.

- Pulla

kantarelligalette galette piirakka sienet mallaspulla


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...