perjantai 2. syyskuuta 2016

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 2: Revolution

Kaupungin parhaan hampurilaisen etsintä jatkuu! Tällä kertaa menimme koko projektin kirvoittaneen kyselyn voittajan luokse katsomaan, miltä "voittopurilainen" oikein maistuu. Toisena testipaikkana oli siis Revolution ja testattavana sen hampurilaislistan yläpäästä löytyvä Revolution Burger.


revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa menu


revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa menu

Fiiliksemme Revolutionia kohtaan ovat aina olleet kahtiajakoiset. Ravintola-pubi-kompleksilla on erinomainen sijainti keskellä kaupunkia, ja pubipuolen olutlista on oikein mukava. Ravintola on varsin nuorekkaan tuntuinen ja sen ruokalistaakin muokataan silloin tällöin, josta kertoo muun muassa Sushiton eli sushi-burriton mukaan ilmaantuminen (vaikkakin helsinkiläisen Soman versioihin verrattuna täytevalikoima on vielä varsin askeettinen). 

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Selvästi paikassa tehdään monia asioita oikein ja monesti ohi kulkiessa paikka onkin näyttänyt varsin hyvin kansoitetulta. Tästä päästäänkin siihen toiseen jakopuoliskoon: olemme kulkeneet paikan ohi erittäin monesti menemättä sisään. Tapanamme on äänestää jaloillamme ja muutamat pettymykset milloin kylmenneistä, milloin muuten onnettomista annoksista ovat johtaneet siihen, ettemme ole pitäneet Revolutionia kovin varteenotettavana illallispaikkavaihtoehtona. 

Ravintolan hintataso on pari euroa normi-S-ryhmäpaikkaa korkeammalla (johtuen varmaan suuremmasta panostuksesta ruokapuoleen tai sijainnista), joten pienetkin epäonnistumiset ruoan suhteen painavat normaalia enemmän vaakakupissa. Nyt kuitenkin olimme valmiita antamaan Revolutionille uuden mahdollisuuden ja lähdimme avoimin mielin kokeilemaan, miltä paikan nimikkoburgeri maistuu.

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Tällä kertaa eteen kannettiin hampurilainen, jonka keskiössä oli 170 gramman mediumiksi paistettu sekä suolalla, pippurilla ja hieman soijalla maustettu naudanjauhelihapihvi. 

Halkaistuamme ensimmäisen pihvin lopputulos näytti olevan kaukana mediumista, minkä voi nähdä myös valokuvasta. Ensivaikutelma onneksi kuitenkin petti, sillä pihvi oli hyvin tumma väriltään eikä mediumin punaisuutta meinannut ensin edes huomata. Tosin Maltaan burger oli kauttaaltaan kypsemmäksi paistettu kuin Pullan, jonka pihvi oli jätetty selvästi punaisemmaksi.

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Pihvi oli paistettu puuhiiligrillillä, lisäväriä oli otettu parilalta ja lopuksi pinta oli vielä glaseerattu. Kokonaisuudessaan pihvi oli varsin onnistunut ja mehukas, mutta turhan hevisti suolattu. So far quite good.

Täytteet hampurilaisessa noudattivat perinteistä linjaa: tomaattia, marinoitua punasipulia ja jääsalaattia. Cheddarin tilalla käytettiin maukasta Prostinnan kermajuustoa, joka oli kiva veto ja suli herkullisesti pihvin päälle. Kastikkeita löytyi kahta sorttia, pihvin alla BBQ-kastiketta ja päällä vahvan valkosipulista aiolia. 

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Itse sämpylä oli paikan päällä leivottu, pullamainen perusversio, joka oli sunnuntai-iltapäivänä ehtinyt jo kuivahtaa. Sämpylän puoliskot olivat käyneet läpi hyvin pikaisen rapeutuksen ritilän päällä, sillä lopputulos jäi pehmeäksi. Sämpylän pinnalle oli ripoteltu chilimaustetta piristeeksi.

Revolutionin ranskalaiset käyttävät nimeä kouruperunat, jotka poikkeavat normaaleista ranskalaisista…. no eivät oikein mitenkään muuten kuin siten, että osassa niistä on kourumainen olemus. Emme toki tuomitse ranskalaisia perunoita ulkonäön perusteella, mutta niiden lämpötila ja rapeus ovat sen sijaan arvostelulistalla. Tällä kertaa nämä molemmat aiheuttivat pienen nenännyrpistyksen, sillä ranskalaisten lämpötila oli ehtinyt laskea haaleaksi eikä rapeudesta ollut juurikaan tietoa. Tarjoilija kyllä toi pyydettäessä ystävällisesti tulikuumia ja selkeästi rapsakampia ranskalaisia tilalle, mutta niistä puolestaan puuttui suola täysin. Muutoinkaan perunoissa ei ollut makua juuri nimeksikään.

Niin tarjoilijat kuin paikan nettisivut tuovat ylpeänä esille valttikorttinaan pitämänsä seikan siitä, kuinka kaikki ruoka kastikkeista alkaen valmistetaan alusta pitäen itse omassa keittiössä. Tiedustellessamme, kuinka kouruperunoiden kourut muotoillaan perunasta, paljastui kuitenkin, että ne tulevat pussissa valmiina. Ihan täysin omavaraiseen valmistukseen ei siis päästä kaikessa. Puolivalmiita kouruperunoita saa toki käyttää, mutta silloin kyse ei ole kaiken alusta asti itse valmistamisesta eikä asialla ole rehtiä kehuskella.

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Tarjoilu pelasi hyvin, kysymyksiimme vastattiin tietävästi ja ruoka tuli nopeasti. Hintaa hampurilaiselle ranskalaisineen tuli 16,50 euroa. 

revolution jyväskylä hampurilaistesti kaupungin paras hampurilainen mallaspulla testaa

Tulokset:
 • Pihvin laatu ja maku: 9 
 • Täytteet: 8+ 
 • Sämpylä: 8- 
 • Ranskalaiset: 7 
 • Hinta: 8 
Kokonaisarvosana: 8+

Kokonaisuudessaan annos oli kohtuullisen yhtenäinen kokonaisuus, mutta hieman jäi kuitenkin kaipaamaan sitä jotain, joka ehkäisisi ensi kerralla paikasta ohikävelemisen. Pihvi oli mainion mehukas, kun taas ranskalaiset olivat suuri pettymys; lisäperunat tosin todistivat, että niistä löytyy myös onnistuneempi lopputulos. Itsetehdyltä sämpylältä kaipaisi myös enemmän luonteikasta makua.

Testin edelliset osat:

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme!
- Mallas ja Pulla

2 kommenttia:

 1. Itselleni suurin turn-off revolutionin burgereissa on ollut aivan liian tiiviiksi mössätty pihvimassa. Kuin kokolihaa ilman lihassyiden tuomaa mureutta. Maku oli hyvä, mutta suutuntuma todella iljettävän kumimainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tuhti ja jykevä pihvihän se tosiaan oli ja olisi hiukan "löyhempänä" toiminut paremmin. Mausta pidimme, tosin suolaa oli niin paljon, että vettä kului illan aikana paljon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...