tiistai 20. syyskuuta 2016

10 minuutin kalapasta

Jos kaipaat supernopeaa pastaohjetta, joka samalla antaa aiheen pistää ruksi ruutuun "jälleen yksi suositeltu kala-annos syöty tällä viikolla", tässä sinulle sellainen. Ohjeessa ei ole mitään gourmet'a, eksotiikkaa eikä innovaatiota, mutta se osoittaa, kuinka kalasta nimeltä sei voi saada hyvänmakuista ruokaa aikaan, hyvin minimaalisessa ajassa. Lupaan, että 10 minuuttia (jos käytät toista pastalajiketta kuin minä, saatat joutua lisäämään pari keittominuuttia lisää) riittää, kun olet touhukas keittiössä.


kalapasta kala pasta pikapasta kokkailu pikakokkaus sei seiti pakastekalaSei ei kuulu suosikkikaloihini (ei tämänkään reseptin jälkeen), ja Juustomestarin sei -nimellä kulkenut ruoka oli kouluaikojen kauhistus. Maku ei yksinkertaisesti ole sellainen, että sen syöminen olisi nautintoa tai edes hyvää polttoainetta. Kun pakasteseikuutioita kuitenkin ilmaantui pakastimeemme, niistä oli yritettävä loihtia ateria pienin ponnistuksin.

kalapasta kala pasta pikapasta kokkailu pikakokkaus sei seiti pakastekala

Crème Bonjour Cuisinen tilli & sitruuna -ranskankerma on osoittautunut näppäräksi tuotteeksi esimerkiksi uunikalojen kaverina. Yhdellä purkilla saa tillin ja sitruunan maut sekä kermaisuutta helposti, sormia sotkematta. :) Niinpä kippasin purkillisen sitä kuullotetun sipulin ja seikuutioiden joukkoon ja kappas, sein maku peittyi mukavasti. Tietysti voit laittaa sein sijaan muita pakastekalakuutioita, kuten lohta, tai sitten tuoretta kalaa, jolloin annos nousee jo ihan eri sfääreihin. Silloin kannattaa varata muutama minuutti enemmän kalan fileointiin sekä paloitteluun.


10 minuutin kalapasta

Neljälle

1 sipuli
2 kevätsipulia varsineen
400 g pakastekalakuutioita
1 prk Crème Bonjour Cuisine tilli & sitruuna
mustapippuria
6 kerää tagliatellea

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suolattuun veteen pastat kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan (nipistä minuutti keittoajasta).

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää kalapalat ja paista muutama minuutti, että ne sulavat ja kypsyvät. Sekoita joukkoon Creme Bonjour -valmiste sekä rouhaisu mustapippuria. Valuta pastat ja kaada kastikkeen joukkoon. Hienonna kevätsipulit kastikkeen päälle.

Valmis!

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...