keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Salmiakkilohta ja salmiakkipastaa

Lähestulkoon vuosi sitten teimme salmiakilla maustettua nyhtöpossua, ja Haganolin salmiakkimikseri on siitä asti odottanut jääkaapissa seuraavaa käyttöä. Syynä on pelkästään saamattomuus, sillä mustanpuhuva nyhtöpossu oli vallan hyvää pitaleivän välissä. Surffailin hiukan Haganolin sivuilla ja bongasin sieltä idean salmiakkipastaan sekä sen kanssa tarjottavaan loheen. Alkuperäisessä reseptissä lohta ei tosin maustettu salmiakilla, mutta minä lorauttelin mikseriä myös kalan joukkoon pannulle. Lohi sai siitä kivan värin ja vienon salmiakin maun.



Pastassa sen sijaan maistui salmiakki vahvasti. Haganolin reseptissä kastikkeeseen lisättiin kaksi ruokalusikallista sokeria, mutta jättäisin sen pois jatkossa. Kastikkeesta tuli melko makeaa, jopa karkkimaista eikä pasta sitä kaipaa. Yhdistelmänä tämä toimi hyvin, usko vaan! Haganolin salmiakkimikseriä löydät apteekista.


Salmiakkilohta ja salmiakkipastaa

Kahdelle

300 g lohta
suolaa ja pippuria
0,5 dl salmiakkimikseriä
voita ja öljyä paistamiseen

6 kerää tagliatellea
3 rkl voita
(2 rkl sokeria)
0,5 dl salmiakkimikseriä
suolaa ja pippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun, runsaaseen veteen. Leikkaa lohi kahteen osaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja laita lohi nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista muutama minuutti, kunnes kalan väri alkaa vaalentua. Käännä toisinpäin ja kaada salmiakkimikseri pannulle. Valele lohta salmiakilla hetkinen, kunnes kala on juuri ja juuri valmista.

Sulata voi kattilassa. Jos haluat lisätä sokeria, tee se tässä vaiheessa. Lisää myös mikseri ja anna kiehahtaa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Yhdistä kastike ja keitetty pasta.


- Pulla

2 kommenttia:

  1. Ei olisi ihan heti ensimmäisenä tullut mieleen yhdistää lohi ja salmiakki - mutta voin kyllä kuvitella, että toimii hyvinkin! :-) Täytyy testauttaa tätä miehellä, suurena salmiakin ystävänä arvostaisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tulossa pian juttu myös salmiakkimakkaroista, joita tehtiin viikonloppuna. Nekin toimi jännällä tavalla ;) kerro sitten, millainen tuomio tuli mieheltäsi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...