torstai 24. maaliskuuta 2016
Sitruunakuppikakut pääsiäiseksi
Pääsiäinen – tuo luvattu sitruunaleivonnaisten juhla! Mietin, mitä sitruunaista leipoisin tänä vuonna ja pallottelin ajatusta sitruunamarenkitortusta, sitruunaisesta juustokakusta sekä kuppikakuista, päätyen jälkimmäisiin.
Näissä kuppikakuissa sitruunaa löytyy päältä, alta ja keskeltä: taikinassa on sitruunan kuorta ja mehua, kakun sisältä löytyy sitruunainen sydän ja kuorrutteesta löytyy myös raikasta sitruunatuorejuustoa. Pääsiäisfiilistä lisäävät vielä pikkuiset suklaamunat koristeena.
Sitruunakuppikakut
12 kpl
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori ja mehu
1,5 dl maitoa
50 g sitruunatuorejuustoa
Kuorrutus
150 g sitruunatuorejuustoa
75 g voita
n. 3 dl tomusokeria
pieniä suklaamunia
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunan kuori ja mehu sekä maito.
Jaa osa taikinasta muffinipellin koloihin tai paperivuokiin. Lisää nokare sitruunatuorejuustoa ja laita päälle loput taikinasta. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia; varo paistamasta kuiviksi. Anna jäähtyä kokonaan.
Tee kuorrutus vaahdottamalla huoneenlämpöistä tuorejuustoa ja pehmeää voita. Lisää tomusokeri. Jos pursotat kuorrutteen, sen tulee olla jämäkämpää kuin levitettäessä. Voit säädellä jämäkkyyttä tomusokerin määrällä.
Levitä tai pursota kuorrute kuppikakkujen pinnalle ja koristele suklaamunilla.
- Pulla
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti