maanantai 14. maaliskuuta 2016

Haaste vastaanotettu!

Blogituttavuutemme Campasimpukka tuikkasi meitä ensimmäisellä haasteellamme. Olemme kovin innoissamme tästä kunniasta! Tarkemmin ottaen haaste tuli hänen toisen bloginsa, CampaCaminon puolelta, mutta yhtä kaikki samasta mukavasta henkilöstä on kyse. Tutustuimme viime kesänä, kun heidän taloudessaan järjestettiin Campamiitti, joka oli samalla Mallaspullan väen ensimmäinen bloggaritapaaminen. 


Kyseessä on siis Liebster Award, jonka ideana on nostaa esiin uudehkoja blogeja, joilla ei ole vielä suuria määriä lukijoita. Paitsi, että se haastaa blogia, se myös palkitsee suosittelullaan. Tästä kiitämme kauniisti jo nyt Campasimpukkaa! Koska molemmat vaikutamme Jyväskylän seudulla, innostun erityisesti heidän perheensä ravintolakäynneistä kertovista jutuista. Paitsi, että otamme kyllä kernaasti vastaan vinkkejä myös muualla Suomessa olevista hyvistä ravintoloista, sillä mikäpä olisi mukavampaa kuin matkailla hyvän ruoan perässä ympäri Suomen maata! 


Haaste toimii näin:
1. Kiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 mielestäsi Liebster Awardin ansaitsemaa blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi bloggaajille.

Tällaisia reissuaiheisia kysymyksiä saimme eteemme ja yritämme vastata niihin parhaamme mukaan. Koska Pullan ja Maltaan matkailutottumukset eroavat sangen paljon, laitamme erikseen molempien vastaukset.

1. Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi? Minkä ikäinen olit?
Pulla: Taisin olla neljävuotias, kun matkustimme Gran Canarialle. Muistan sieltä hiekkadyynien lentävän hiekan ikävän pistelyn jaloissa. Voi toki olla, että Ruotsin risteilyllä on käyty jo tuota ennen, mutta lentokoneella huristelin tuolloin ekan kerran.
Mallas: Ei ole enää minkäänlaista muistikuvaa ensimmäisestä matkasta. Sanotaan vaikka, että reissu Ruotsiin ja ikää noin neljä.

2. Minne et haluaisi matkustaa ja miksi?
P: Sotaisat maat jäävät matkustuslistan ulkopuolelle ja Maltaasta poiketen en myöskään hingu Intiaan. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri sen takia), että luin Virpi Hämeen-Anttilan Intia-kirjaa. Liian realistinen kuvaus intialaisesta elämänmenosta minun makuuni.
M: Poliittisesti hyvin epävakaat maat eivät ole matkustuslistallani kärkipäässä.

3. Mikä on mieluisin matkustusmuotosi? (esim. lentomatkustus, apostolinkyyti, interrail)
P: Laivamatkat ovat minun makuuni, alkaen ihan tavallisista Ruotsin laivoista. On jo myös pienimuotoinen vitsi, että Helsingissä käydessäni haluan aina nähdä Siljan sinivalkoiset laivat satamassa. :) Yksi hienoimmista reissustani on ollut Punaisen meren risteily Kristina Cruisesin vanhalla puurakenteisella laivalla. Siinä oli tunnelmaa, puhumattakaan Egyptin ja Jordanian nähtävyyksistä!
M: Laivat ovat kyllä siinä mielessä hyviä, että (ainakin isoissa) laivoissa on tilaa liikuskella. Tosin ne ovat hieman tylsiä, koska maisemat eivät yleensä ole kovinkaan vaihtelevia. Kaupungeissa kävely on mukavaa puuhaa, mutta siirtymisissä ilmastoinnilla varustettu bussi on oikein kiva.4. Lempivuodenaikasi matkustamisen suhteen ja mistä pidät vähiten?
P: Kesällä en haluaisi matkustaa, koska pidän Suomen kesästä ja haluan nauttia siitä niin pitkään kuin mahdollista. Käytännössä silloin joskus "joutuu" matkustamaan, koska loma. Enkä kyllä valita parin vuoden takaisesta heinäkuun matkasta Sveitsiin, jossa pääsimme pariin otteeseen tallustelemaan alppimaisemissa. Myöskään joulukuussa en lähde Suomesta missään tapauksessa, koska joulukuu on vuoden parasta aikaa eikä siitä voi nauttia täydellisesti kuin kotona. Alkukevät on oikein oiva hetki käydä kaupunkireissuilla, kun sää on sopiva. Paitsi Pariisin matkallamme muutama vuosi sitten toukokuussa, kun lämpötila oli lähellä nollaa ja vettä satoi joka päivä. Silti sekin matka jäi mieleen onnistuneena reissuna.
M: Alkusyksy, alkuvuosi ja kevät yleisesti ovat olleet ihan mukavaa aikaa matkustaa. Viime vuosina ainakin matkat ovat monesti tuolle ajalle ajoittuneet. Kesää on mukava viettää Suomessakin.
5. Mitä toivot matkakohteeltasi, ruokaa, kulttuuria, luontoa, rantaelämää, liikuntaa vai jotain aivan muuta?
P: Rannalla en jaksa lojua kuin hetkisen. Liika kulttuuripitoisuuskin tuo ähkyn ja koska arkena liikun niin paljon, en lomallani halua käyttää siihen aikaa turhan paljon. Ruokaa ei sen sijaan voi olla koskaan liikaa! Yhdistelmä näitä tuottaa parhaan lopputuloksen ja yksi hyvä vinkki onkin Nizza, jossa olemme käyneet pariin otteeseen. Rantaa, kaupunkikohdetta, mutkittelevia Välimeren poukamia ja paljon hyvää ranskalaista ja italialaista ruokaa yhdistävä kaupunki on mainio matkakohde!
M: Riippuu hieman matkan luonteesta ja mikäli yksi puuttuu, niin toinen kompensoi yleensä. Jos ei meinaa löytyä mitään noista asioista, niin sitten ollaan jo niin eksoottisessa paikassa, että se on jo itsessään kiinnostavaa (ainakin vähän aikaa). Hyvä ruoka on kuitenkin aina iso plussa. Pelkälle rantalomalle en oikein meinaa jaksaa lähteä.6. Nukutko hyvin reissuillakin vai pyöritkö unettomana?
P: Jos tyyny on hyvä, niin nukun hyvin. Korvatulpat pitää olla aina korvissa, myös kotona.
M: Yleensä tulee nukuttua ihan hyvin, paitsi jos jet lagi puskee päälle.

7. Kumpi on stressaavampaa, lähtö vai paluu? Miksi?
P: Ei kumpikaan. Mietin mielelläni, mitä kaikkea tarvitsen matkalla ja intoilen lähdöstä samalla. Palatessa on vielä helpompi heittää tavarat pyykkikoneen (tai nykyisin luteiden pelossa saunan (etenkin New Yorkin matkan jälkeen)) kautta takaisin kaappeihin.
M: Paluu on sikäli stressaavampaa, että sitä ennen alkaa jo hieman miettiä, mitä kaikkea pitääkään taas ruveta arkena tekemään.8. Onko sinulla aina useita matkasuunnitelmia odotettavissa vai yksi kerrallaan?
P: Useimmiten mennään yksi kerrallaan eikä tällä hetkellä ole tiedossa vielä mitään seuraavaa reissua.
M: Matkasuunnitelmia kyllä löytyy, mutta ne eivät aina toteudu.

9. Mikä on unelmamatkakohteesi, jonne et ole vielä päässyt?
P: Unelmien unelmakohde oli Afrikan safari, jonne pääsimme vuosi sitten. Kun on nähnyt auringonnousun Serengetin savannilla, ei ole mahdollista löytää enää parempaa. Koska unelmointi on kuitenkin tärkeää, laitan seuraavaksi pitkän ajan tähtäimeksi Uuden-Seelannin. Taru Sormusten Herra -fanit tietävät syyn.
M: Avaruudessa olisi kiva käydä. Lähemmistä matkakohteista olisi kiva vielä käydä Siperian rata-Nepal-Intia-reissu, Afrikkaa kiertämässä sekä Etelänapamantereella.

10. Matkalaukku vai rinkka?
P: Matkalaukku. En ole reppu/rinkkareissaaja millään muotoa, ainakaan vielä.
M: Riippuu hieman, ollaanko matkalla vai lomalla. Lomalla menee matkalaukkukin.

11. Onko sinusta tärkeää osata matkojesi kohdemaan kieltä? Miksi tai miksi ei?
P: Jos osaan kohdemaan kieltä, niin sitä on mukava käyttää. Olemme sujuvasti höpöttäneet ranskaa, vaikka vastapuhuja vaihtaa mieluummin englantiin ja yrittäneet ymmärtää sveitsinsaksasta joitain tuttuja sanoja. Hävettää kuitenkin tunnustaa, että kiinaa emme oppineet sanan sanaa koko kahden kuukauden aikana. Liian helppoa oli käyttää pelkkää englantia.
M: Olisi hyödyllistä, mutta ei yleensä ole ollut elintärkeää. Kielen avulla pääsisi syvemmälle paikalliseen kulttuuriin.

Seuraavien blogien haastaminen olikin hankalampi temppu. Ohjeistuksen mukaan pitäisi haastaa 11 blogia, mikä on hurjan suuri määrä, jos ideana on tuoda esiin pieniä blogeja. Aika lailla tulee luettua vain niitä isoja, tunnettuja blogeja päivästä toiseen. Päädyin haastamaan vain kaksi blogia: uunituoreen Tunteella sekä Puistolan bistron, joka tunnetaan entisenä Grillataan ja chillataan -blogina. Ensin mainittu on mainio uutuus, jonka kirjoittajalle blogi on tapa ottaa onnellisuushaaste vastaan. Hyvin pohdittuja tuntemuksia arjesta ja elämästä. Puistolan bistrolla lukijoita on uudesta nimestä huolimatta jo enemmänkin, mutta silti haluaisimme heidän ottavan haasteen vastaan.

Tässä uudet 11 hyvin sekalaista kysymystä haastetuille:
1) Mikä on elämän tarkoitus? Kevyt aloitus :)
2) Lempiruokiesi top 3?

3) Mitä maustetta ilman et voisi elää ja mitä taas et ruokiisi suostu humpsauttamaan?
4) Asteikolla 4-10, kuinka nirso olit lapsena?
5) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
6) Suosittele kolmea ravintolaa. Saa olla Suomesta tai ulkomailta!
7) Ulkomaanmatka vai mökkiloma?
8) Mämmi vai pasha? Vai ei kumpikaan?
9) Mikä on paras vinkkisi arkikokkaukseen?
10) Kenen huippukokin haluaisit tulevan kotiisi valmistamaan sinulle illallisen?
11) Millainen olisi viimeinen ateriasi?

- Pulla ja Mallas

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...