perjantai 4. maaliskuuta 2016

Mallaspulla matkailee: Hongkongin Top Ten

Matkaoppaiden ensimmäisellä aukeamalla on aina listattuna kyseisen kohteen kymmenen parasta juttua. Niinpä kasasimme oman Top Ten -listamme sinulle, joka joskus ehkä intoudut matkustamaan tuohon Aasian mielenkiintoiseen metropoliin. Lista ei sisällä pelkästään tärkeimpiä nähtävyyksiä, vaan niitä asioita, joista meidän mielestämme muodostuu monipuolinen kattaus Hongkongin tarjontaa. Se ei myöskään ole tärkeysjärjestyksessä, vaan numeroitu ainoastaan selvyyden vuoksi. Hongkongin Top Ten

1. Kaksi parasta Buddha-kohdetta

Hongkongissa ei voi välttää temppeleitä, Buddhia ja suitsukkeita. Parhaat kohteet näihin tutustumiseen ovat jo aiemmin esitellyt kohteet Ten Thousand Buddhas Monastery sekä Big Buddha.


2. Maailman paras metro

Jos maailmaa ympäriinsä ristiin rastiin matkannut Mallas toteaa Hongkongin metron olevan yksi maailman parhaimmista, se on sitä todellakin. Junat kulkevat täsmällisesti ja erittäin usein; asemat ovat hyvin siistejä ja selkeitä; ihmiset jonottavat kiltisti niin rullaportaissa kuin laitureillakin; metroverkko on kattava; kartta on helppolukuinen; mitähän vielä kehuisin? Vielä, kun tähän lisätään ladattava Octopus-kortti, jolla voit paitsi matkata kaikissa julkisissa kulkuvälineissä, myös maksaa lähes kaikissa kaupoissa, ei "maailman paras metro" -titteli ole enää kaukana.3. The Peak

Matkaoppaat suitsuttavat The Peakia ja sinne vievää 120-vuotiasta köysirataa kaikista parhaimmaksi ja tärkeimmäksi nähtävyydeksi; meillä sen tsekkaaminen jäi viime metreille. Kyttäsimme sääennustuksia, jotta olisi mahdollisimman aurinkoinen ja selkeä ilma. The Peakin idea kun ovat komeat maisemat korkealta kukkulalta. Päivämme olikin aurinkoinen, mutta savusumua ei ennustekaan osannut kertoa, joten näkyvyys jäi aika vajaaksi. Illan tultua valomeri oli kuitenkin komea joka tapauksessa. Kukkulan päällä on myös pari leppoisaa kävelyreittiä, Madame Tussaudin vahakabinetti sekä ravintoloita joka lähtöön. Siellä saa siis hyvin kulumaan yhden päivän. Ja olihan se kohtisuoraan (parhaimmillaan 45 asteen kulmassa!) vuorenrinnettä kapuava Tram-kyyti aika jännä.


4. Ruokaa joka maailman kolkasta

Hongkongin on todettu olevan nykyisin ruokamaailman pääkaupunki emmekä pullikoi tätä väitettä vastaan. Kaupungista löydät jokaisen maan ruokaa, mitä kuvitella saatat (myös suomalaisia lihapullia FINDSista ja ruotsalaisia IKEAsta) ja niin paljon ravintoloita, ettei yksi ihmiselämä riitä niiden koluamiseen, vaikka söisit joka päivä ulkona. Kuinkahan monta vietnamilaista pho-keittoa lusikoimmekaan kahden kuukauden aikana?


Ravintoloiden lisäksi olennainen osa Hongkongia on tietysti se katuruoka. Ah ne ihanat dumplingit ja täyttä lihaa olevat lihapullat hämyisellä Mongkokin kujalla...


5. Bussimatka Hongkongin saaren eteläpuolelle

Kun haluat pilkkahinnalla nähdä upeita maisemia, nappaa bussi, nouse sen toiseen kerrokseen ja lähde ajelulle kohti Hongkongin saaren eteläpuolta. Valitse kohteeksesi esimerkiksi kaunis Stanleyn kylä, jossa aistii välimerellisen tunnelman rantapromenadilla käyskennellessä. Bussireitti kiemurtelee vuorien päältä ja tarjoaa huikaisevia näköaloja kohti merta.


6. Disneyland ja Ocean Park

Reissun parhaita hetkiä olivat päivät Disneylandissa sekä Ocean Parkissa. Edellisestä löytyy jo oma juttunsa; jälkimmäinen on yhdistelmä huvipuistoa ja merimaailmaa upealla paikalla, kukkulalla merenrannalla. Jättiläispandoja, pingviinejä, koaloita, delfiinejä, haikaloja, vuoristoratoja, maailmanpyöriä ja monia muita laitteita, joiden parissa vierähtää koko päivä.7. Dragon's Back

Pilvenpiirtäjäkaupunki osasi yllättää vehreydellään, vuoristoisuudellaan ja vaellusreiteillään. Dragon's Back on jokaiselle sopiva ja hiukan sydäntä puuskuttava reitti, jonka huipulta näkee kauas kaukaisuuteen merelle eikä hälystä ja liikenteestä ole mitään tietoa.


8. Japanilaiset juustotortut

Jos menet Hongkongiin, etsiydy Causeway Baylle ja siellä Sogo-tavaratalon alakerran ruokakauppaan. Näet Baken tiskin täynnä kuumia juustotorttuja. Osta ainakin kaksi: syö toinen heti lämpimänä ja pistä toinen viilenemään jääkaappiin. Näin voit testata, kummasta itse pidät enemmän.


9. Rajattomat shoppailumahdollisuudet

Mitä et löydä Hongkongista, et löydä sitä mistään muualtakaan. Ehkä pitää paikkansa tai sitten ei, mutta tavaraa ja valinnanvaraa on järjetön määrä öisiltä katutoreilta prameaakin hienompiin tavarataloihin, joita tulee vastaan joka kulman takaa. Vaurastuneilla aasialaisilla vaikutti olevan myös rahaa niissä shoppailuun. Itse pidin ehdottomasti eniten orkideoita tulvivista kukkakaupoista.10. Ratikka-ajelu Hongkongin saarella

Ratikka-ajelu kuuluu Hongkongin saaren must do -juttuihin. Vanhat, rämisevät ratikkakiskot kulkevat hitaaseen tahtiin muun liikenteen seassa ja tarjoavat käytännössä ilmaisen tavan katsoa hitaasti muuttuvia maisemia. Ratikka-ajelu maksetaan poistuttaessa kuljettajan selän takana olevan kolikkolaatikkoon ja kustantaa 2,30 dollaria (eli noin 30 senttiä) matkan pituudesta riippumatta. Yhden sateisen sunnuntain vietimme ratikoissa istuen ja puksutimme reittejä edestakaisin. Köyhällä on halvat huvit!


Mitä listan ulkopuolelle jäi? Ainakin nämä:

1. Matkaoppaiden kovasti kehuma valoshow, joka nähdään joka ilta klo 20 Victoria Harbourilla rannan molemmin puolin kohoavien pilvenpiirtäjien seinissä, mutta joka ei meitä sen isommin säväyttänyt.


2. Star Ferry -lauttamatka mantereelta saaren puolelle ja takaisin. Hyvä ja rauhallinen vaihtoehto metrolle, kun haluat ylittää meren. Lauttamatka kestää kahdeksan minuuttia ja maksaa pari dollaria. Kannattaa kokeilla etenkin iltaisin, jolloin valot tekevät kaupungista upean näköisen.

- Pulla

4 kommenttia:

 1. Hyvä kooste! Oletteko te jo palanneet kotiin sieltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pulla on jo kotona, Mallas vielä jatkaa hetken aikaa reissuamistaan. :)

   Poista
  2. Oli tosi kiva lukea niitä teidän postauksia sieltä kaukaa idästä!

   Mallaspullalle on haaste toisessa blogissani CampaCaminossa, http://campacamino.blogspot.fi/2016/03/sain-haasteen.html Olisi kiva, jos ottaisitte vastaan! :)

   Poista
  3. Vielä kaksi juttua on Hongkongista tulossa, jos jaksat(te) lukea ;) Ja kiitos kivasta haasteesta: totta kai tartumme siihen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...