maanantai 21. maaliskuuta 2016

Hedelmäinen broilerpata

Kana, muna ja kananmuna kuuluvat pääsiäiseen eri muodoin aina. Ensin mainittua hyödynnetään tässä yksinkertaisessa broilerpadassa, jonka jujuna on runsas hedelmäisyys. Pilkoin pataan appelsiinia ja puristin maustamattomien broilerien päälle myös appelsiinin mehut. Purkillinen ananasta mehuineen sujahti sinne myös, eikä persikkakaan olisi ollut pahitteeksi. Hiukan väriä täytyi saada punaisesta paprikasta, eikä ilman sipulia ja valkosipulia kannata pataruokaa ajatellakaan.


hedelmäinen broilerpata broileripata broileri kanapata pääsiäinen kanaruoka

Broilerin koipireisi on puoli-ilmaista ruokaa, mutta halutessasi voit laittaa myös rintaleikkeitä, joissa on hiukan enemmän syötävää. Totuuden nimissä on sanottava, että helpointa olisi ollut syödä koivet sormin ja hampailla repien, mutta pääsiäispöydässä moinen voisi olla hivenen brutaalia. Jos valitset broilerin fileepihvejä, vähennä kypsennysaikaa, jotta liha ei ylikypsy kuivaksi.

hedelmäinen broilerpata broileripata broileri kanapata pääsiäinen kanaruoka

Hedelmäinen broilerpata
3 maustamatonta broilerin koipireittä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl kurkumaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
2 appelsiinia
1 pieni tölkki ananaspaloja mehuineen
2,5 dl kermaa
2 rkl kanafondia

Ota broilerit tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Lado ne uunivuokaan ja mausta hyvin. Hiero mausteita myös nahan alle. 

Kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten ja lohko kalvottomiksi lohkoiksi lautasen päällä, jotta saat mehun talteen. Purista jäljelle jäävästä appelsiinien "rungoista" mehut ja kaada ne lautaselle valuneen mehun kanssa broilerien päälle. Anna broilerien maustua ainakin puoli tuntia.

Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja paprika lohkoiksi ja laita vuokaan. Lisää valutetut ananaspalat vuokaan, ota mehu talteen.

Yhdistä kerma, ananasmehu ja kanafondi ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes broilerista tuleva neste on kirkasta ja liha kypsää.

Tarjoa riisin kera.

hedelmäinen broilerpata broileripata broileri kanapata pääsiäinen kanaruoka

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...