perjantai 20. marraskuuta 2015

Yhden pellin paahdettu kurpitsa-punajuurisalaatti

Halloween oli ja meni, mutta kurpitsaa löytyy kaupoista edelleen. Kurpitsa-brownien yhteydessä kerroin tekeväni kurpitsasta kerran vuodessa piirakkaa, minkä lisäksi pidän kovasti keltaisesta, valkosipulilla maustetusta kurpitsakeitosta (joka muuten värinsä puolesta sopii täydellisesti pääsiäisen alkuruoaksi, vink!). Sen sijaan sellaisenaan en ole kurpitsaa juuri tainnut syödä, kun rupesin asiaa pohtimaan. Syömäni kurpitsat ovat myös aina olleet jättiläismäisiä, pyöreitä yksilöitä eikä kaupan hyllyillä näkyviä myskikurpitsoita ole meille koskaan kulkeutunut, vaikka niitä kovasti hehkutetaan herkullisiksi. 


kurpitsa-punajuurisalaatti uunipellillinen peltisalaatti uunisalaatti uunijuures kurpitsa punajuuri

Sitten luin Fanni ja Kaneli -blogin kurpitsa-viikunasalaatista ja päätin tehdä oman versioni paahdetusta yhden pellin salaatista. Paahdetut uunipunajuuret ovat parhaita juureksia, mitä olla voi, joten ne pääsivät kunniapaikalle tähän salaattiin. Mukaan pilkoin myskikurpitsan lisäksi porkkanan ja pistin pellin uuniin paahtumaan puoleksi tunniksi. Loppuvaiheessa lisäsin joukkoon lehtikaalia ja pähkinöitä paahtumaan hetkiseksi. Jotain raikastusta kaipasin paahteisen maun lisäksi, joten lohkoin joukkoon hunajamelonia. Päälle vielä hiukan voimakasta Viinitarhurin juustoa ja perjantai-illallinen oli valmis.


Punajuuri-kurpitsasalaatti
1 myskikurpitsa
500 g punajuuria
1 porkkana
100 g lehtikaalia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
lohko hunajamelonia
1 dl pähkinöitä
100 g vahvaa juustoa (esim. Juustoportin Viinitarhuria)

Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet ja rihmasto pois. Lohko ja kuori lohkot. Leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi.

Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko porkkana. Laita juurekset omiin sektoreihinsa uunipellille leivinpaperin päälle, ettei punajuuri värjää kurpitsaa ja porkkanaa. Lorauta päälle öljyä ja hiero se kaikkiin juureksiin. Ripottele päälle suolaa. 

Paista juureksia 200 asteessa puoli tuntia.

Riivi lehtikaalit irti lehtiruodista, öljyä ne kevyesti ja lisää ne juuresten päälle, kun juurekset ovat lähes kypsiä. Laita myös pähkinät pellille paahtumaan. Anna kaalien ja pähkinöiden olla uunissa noin viisi minuuttia.

Pilko meloni ja juusto pieniksi paloiksi. Kokoa aineksista salaatti lautaselle.

kurpitsa-punajuurisalaatti uunipellillinen peltisalaatti uunisalaatti uunijuures kurpitsa punajuuri

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...