perjantai 6. marraskuuta 2015

Mallaspulla maistelee: Le Qulkuri, Savela


Jyväskylän lounastarjonta sai syyskuun loppupuolella uuden toimijan, kun kahden kaveruksen Le Qulkuri avasi ovensa Jyväskylän Energian entisissä tiloissa Savelassa. Aiemmin katuruokaa Kävelykadulla rekasta myynyt Aki Kantelinen ja mm. Harmoonissa ja Vesilinnassa kannuksensa hankkinut Aapo Pulkkinen tekevät nyt laadukasta ja viimeisteltyä lounasruokaa arkisin ja pyörittävät sivussa myös kokkikoulua sekä tilausravintolaa.Ulkopuolelta ravintola näyttää suorastaan surkealta eikä ovesta sisään astuminenkaan kokemusta paranna. Portaat ylös ja käytävää pitkin kulkiessa alkaa kuulua puheensorinaa ja päädymme jonon perukoille. Tuore juttu Keskisuomalaisessa on tuonut asiakasrynnäkön paikalle, ja tilanne vaikuttaa ajoittain jo hiukan kaoottiselta. Salaattipöydästä puuttuvat lautaset, sitten loppuu leipä, seuraavaksi tyhjenee kahvikone, sitten huudellaan puhtaiden haarukoiden perään, kunnes tarvetta olisi lisäjälkiruoille. Kantelinen ja salityöntekijä juoksevat ristiin rastiin ja hoitavat tilanteita kasaan, mutta lisäkäsille olisi valtava tarve. Ravintolatila on karun ruokalan näköinen, joten ruoka on täällä selvästi se, johon keskitytään.
Listalla, joka elää viikosta toiseen, löytyy aina kaksi annosta, joista toinen on kasvisruokaa. Meidän nenän edestämme menee juuri päivän viimeinen bataatti-vuohenjuustolasagne kellon ollessa 12.15 (lounasta tarjoillaan klo 11-14.30). Harmi, mutta otamme kiltisti toisen vaihtoehdon eli ruispossua perunaröstillä ja wasabimajoneesilla. Maksettuamme meidät ohjataan salaattipöytään, josta löytyy vihreää salaattia, coleslaw'ta sekä riisi-kikhernesalaattia. Lisäksi pieniin kuppeihin saa ottaa juotavan kurpitsakeiton. Leipä on loppu, mutta pääruoan aikana meille tuodaan pöytään tarjolle focacciaa, joka oli muutoin maukasta, mutta hivenen kuivahtanutta.
Pääruoka tuodaan pöytiin, ja tässä korostuu paikan erikoisuus: annokset tehdään viimeistellysti ja makuun sekä ulkonäköön kiinnitetään hyvin huomiota. Annoskokokin on reilu, ja tuhti possu täyttää mahan kunnolla. Miinusta tulee liiasta suolaisuudesta, plussaa taas lihan mureudesta, rapeasta röstistä ja majoneesin maukkaudesta.
Jälkiruokana toimii kahvi sekä pieni makea, joka tällä kertaa on minikokoinen pala sitruunavanukasta koristeltuna kuivatulla vadelmalla. Sen verran hyvää, että olisin mielelläni syönyt ainakin kolme kuppia tätä! Jälkkärin aikaan myös jono oli hävinnyt, ja tilanne muutoinkin hieman rauhoittunut, jolloin työntekijät ehtivät palvelemaan asiakkaita paremmin ja pääsemään takaisin ajan tasalle. Yhtäkkiseen asiakasmäärän lisääntymiseen ei tietysti pysty varautumaan ja kun henkilökunta halutaan pitää miniminä, kiirustilanteita syntyy väistämättä. Kunhan ravintola pyörii hetken aikaa lisää, toiminta varmasti sujuvoituu vielä paljon.
Kiitämme: uutta, mielenkiintoista ideaa; laadukasta ja viimeisteltyä ruokaa, jossa maku ja ulkonäkö ovat etusijalla; vaihtelevaa ruokalistaa ja uusia aineksia normaaliin lounastarjontaa verrattuna; kohteliasta palvelua.

Toivomme parannusta: asiakasmäärän ja ruokamenekin hallintaan; ankeaan tilaan; suolan määrän tsekkaukseen.

- Pulla ja Mallas

3 kommenttia:

 1. Piti oikein miettiä missä on Savela, ei tuo kuvan rakennus tosiaan herätä kovin valoisia mielikuvia. Mutta pitää kyllä kokeilla tuota!

  VastaaPoista
 2. Ja vielä, ehdin lähettää ensimmäisen viestin ennen kuin ehdin kiittää vinkistä! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! Meillä on ollut tarkoitus mennä sinne uudemmankin kerran, mutta vielä ei ole saatu aikaiseksi. Autolla sinne on mentävä, joten ihan joka lounastunnilla ei ehdi tuonne asti syömään. Jospa he joku päivä siirtäisivät toimintansa lähemmäs keskustaa?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...