maanantai 23. marraskuuta 2015

Pinkit minimarengit hääjuhlaan

Mallaspullan elämässä tapahtuu pian suuria, sillä edessä on häät, ja vieläpä meidän omamme! Valmistelut ovat mallillaan, ja päivitystä ruokapuolesta tulette saamaan juhlien jälkeen.


minimarengit marengit marenki pinkit marengit

Tarjolle hääkakun kanssa tulee herrasväenleipiä sekä näitä vaaleanpunaisia minimarenkeja, joita leivoimme pienen kummityttöni, tulevan morsiusneidon, kanssa tarjolle. Minä pursotin ja hän koristeli Maltaan avustamana. "Tuleeko näistä hyviä?" "Tulee." Varma vastaus ja varma tulos. Marengeista ei voi tulla huonoja, sillä eiväthän ne ole kuin melkein pelkkää sokeria. Ja sehän sopii minulle, hääpäivään asti karkkilakossa kärvistelevälle.

minimarengit marengit marenki pinkit marengit


Marengit

100 kpl minikokoisia

5 valkuaista
3,3 dl sokeria
vajaa 1 tl valkoviinietikkaa
pari tippaa punaista pastaväriä
strösseleitä

Laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan metalli- tai lasikulhoon ja aloita vatkaus matalalla teholla. Nosta sitten tehoa ja vatkaa, kunnes ne vaahtoutuvat. Lisää sitten sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. 

Kun kaikki sokeri on lisätty, lisää viinietikka ja muutama tippa elintarvikeväriä, jotta saat haluamasi värisen vaahdon. Vatkaa vielä pari minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. 

Laita valkuaisvaahto pursotinpussiin, jossa on suuri tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle haluamasi ruusukkeita ja ripottele päälle strösseleitä. Voit myös lusikoida vaahdon suoraan pellille ilman pursotusta.

Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jos marengit alkavat tummua, vähennä lämpöä. 

Kun 1,5 tuntia on kulunut, katkaise virta, laita uunin luukku raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa parin tunnin ajan.


Kuivat marengit säilyvät useita viikkoja ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna. Jos paistat niitä vähemmän aikaa ja ne jäävät sisältä sitkeän nahkeiksi, syö ne nopeammin pois.

minimarengit marengit marenki pinkit marengit

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Oi, suloisia! Ja niin olette tekin, kesän miitin perusteella :) Onnea ei vissiin saa vielä toivotella, mutta hyvää saa kuitenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Campasimpukka! :) Hyvää saa toivottaa, onneakin ihan pian!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...