Sitten sananen case Muttista. Googletapa Henri Alén ja tomaattikastike. Niinpä. Netti tulvii postauksia liittyen Alénin kehittämään tomaattisoosiin, joka tehtiin nimenomaan Mutti-merkkisestä tomaattimurskasta. Itse en ole kyseistä kastiketta vielä tehnyt, mutta huvittuneena seurasin tomaattimurskahyllyjen tyhjenemistä kohun ollessa kovimmillaan. Tähän mennessä olen myös yleensä ostanut tomaattimurskani lähinnä hinnan perusteella, mutta en enää.
Tottelin pääni sisällä puhuvaa Alénia ja valitsin keittooni kaksi erilaista Mutti-purkkia: toinen oli se kuuluisa perus-tomaattimurska, toinen kirsikkatomaattisäilyke. Kirsikkatomaatit näyttivät niin suloisilta palleroilta keitossa, että oli sääli soseuttaa ne. Seuraavan kerran keiton voisikin jättää sattumalliseksi versioksi ja nauttia tomaattien muodosta loppuun asti.
Tomaatti-pestokeitto
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
3 rkl pestokastiketta (käytin vihreää, mutta punainen toki sopisi väriltään paremmin)
2 prk Mutti-tomaattimurskaa/säilykekirsikkatomaatteja
1-2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää pesto ja säilyketomaatit. Huuhdo tölkit vesitilkalla ja lisää kattilaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
Anna kiehua vähintään 15 minuuttia; sitä parempi, mitä pidempään. Tunti tekisi hyvää!
Lisää pari ruokalusikallista ranskankermaa, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella, kuumenna vielä hetki ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti