perjantai 29. toukokuuta 2020

Varhaiskaali-jauhelihapata

Viime vuonna ilmestyi Kati Tervon mainio kirja Punainen pata, joka sisältää humoristisia kertomuksia ruoan parissa. Kirjan tekstit ovat aiemmin ilmestyneet eri lehdissä kolumneina ja tuovat esiin erilaisia ruokamuistoja, makumatkoja sekä mukavan yksinkertaisia, mutta silti oivaltavia reseptejä.

Koska varhaiskaali on edelleen satokaudessa, nyt on paras hetki tehdä tätä arkiherkkua: varhaiskaali-jauhelihapataa. Kuin kaalilaatikkoa, mutta ilman uunissa paistoa! Helppoa ja hyvää toukokuiseen ruokapöytään :)



Varhaiskaali-jauhelihapata
1 iso tai 2 pientä varhaiskaalia
10 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
2 dl riisiä (tai 2 dl ohrahelmiä tai 4 perunaa)
1 lihaliemikuutio
400 g vähärasvaista naudanjauhelihaa (alkuperäisessä ohjeessa 600 g)
rouhaisu mustapippuria
0,5 l kiehuvaa vettä
suolaa

Suikaloi kaali, viipaloi porkkana ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynnet. Lorauta tilkka rypsiöljyä ison kattilan pohjalle. Kuullota kaalisuikaleita kattilassa hetki, lisää porkkanat ja sekoittele, etteivät ne pala pohjaan.

Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää kattilaan valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon kiehuva vesi sekä liemikuutio. Rouhi mustapippuria joukkoon ja lisää sitten riisit. Lisää tarvittaessa vettä riisien kypsyessä ja turvotessa. 

Kun riisit ovat kypsyneet, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.


- Pulla


2 kommenttia:

  1. Tämäpä tosiaan kivan simppeli resepti tähän hetkeen. Menee kokeiluun. Ja hei, minulla on tuollaiset lautaset mutta sinisenä, 70-luvulta peräisin. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma! Löysin tämän lautasen kirpparilta muutama vuosi sitten. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...