maanantai 18. toukokuuta 2020

Itämainen varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalien sesonki alkaa olla täällä taas! Nyt kaupoista saa unkarilaista kaalia, ja pian on kotimaisten kaalipalleroiden vuoro. Innokkaimmat eivät taida muuta syödäkään näin toukokuussa, saahan kaalista tehtyä salaatteja, kaalilaatikkoa, kaalipaistosta, grillattuja kaalilohkoja, coleslaw'ta hampurilaisten väliin... Eilen söimme valtavan hyvää varhaiskaali-purjo-siskonmakkarapaistosta, josta voisin laittaa ohjeen tännekin pian. Simppeli ruoka, joka valmistui muutamassa minuutissa ja katosi kerralla pannulta.



Nyt jakovuorossa on itämaisen varhaiskaalisalaatin ohje, joka sopii hyvin grilliruokien ja makkaran kaveriksi. Ohjeen kirjoitin talteen Kotivinkki-lehdestä jo viime kesänä, tarkkaa lehden numeroa en painanut mieleeni. Potkua salaattiin tuovat inkivääri sekä sriracha; kastikkeeseen puolestaan hyvän maun tuo maapähkinävoi. Ruukullinen korianteria ei tee pahaa koskaan, ei tällekään salaatille.


Itämainen kaalisalaatti
800 g varhaiskaalia
1 suippopaprika
1 iso porkkana
2 kevätsipulia
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 ruukku korianteria

Kastike:
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sileää maapähkinävoita
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vettä
1 tl hunajaa
1 tl srirachaa
0,5 tl suolaa

Suikaloi kaali ohuelti, viipaloi paprika ja raasta porkkana karkealla terällä. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna korianteri varsineen. Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.


- Pulla


1 kommentti:

  1. Mainio resepti! Korvasin maapähkinävoin kastikkeessa suolapähkinöillä. Lisäsin myös tuoretta chiliä 😊

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...