keskiviikko 22. elokuuta 2018

Härkisburritot

Blogista löytyy entuudestaan tasan yksi Härkis-resepti ja se on myös ainoa kerta, kun olemme sitä ylipäätään käyttäneet. Mistä moinen? Olinhan kuitenkin innoissani, kun kuulin tuotteesta ensimmäisen kerran, ja lihan vähentäminen on tuttua meillekin. Jokin Härkiksessä on kuitenkin tökkinyt. Voimakassuolaisuus ja erikoinen, pikantti maku ainakin. Mini-Maltaalle ei voi ajatellakaan tarjoavansa Härkistä, ei nyt vauvavuonna eikä mielellään heti senkään jälkeen juurikin sen kovan suolapitoisuuden takia. Sääli, sillä halu käyttää tuotetta ja pitää siitä enemmän on kova.


texmex Härkis burritot mallaspulla

Jotta tottuisimme makuun joka tapauksessa, Mallas kokkaili päivänä kauniina texmex-henkisiä burritoja, joihin idea syntyi jyväskyläläisestä Panza-ravintolasta. Jalkaamme emme ole vieläkään saaneet Panzan kynnyksen yli, mutta onneksi on Wolt. Tilasimme pari erilaista tuhtia burritoa, joilla todellakin lähti nälkä pariksi päiväksi. 

Tongimme burritojen sisuksia, bongailimme ainesosia ja tutkimustuloksista syntyi symbioosina nämä burritot. Panzassa ei toki Härkistä käytetty, vaan ehtaa lihaa. Toimii kuitenkin hyvin myös kasvispohjaisena, todistettu on.

texmex Härkis burritot mallaspulla

texmex Härkis burritot mallaspulla

Texmex härkis
3 dl vettä
1,5 dl riisiä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pkt Härkistä (naturel)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk mustapapuja
1 prk maissia
1 prk ranskankermaa
reilusti tuoretta korianteria
1 limen mehu
0,5 tl chilihiutaleita
ripaus cayennepippuria
1 tl basilikaa
1 tl valkosipulijauhetta

Lisäksi:
tortillalettuja
100 g juustoraastetta


Keitä riisi.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi ja lisää Härkis, tomaattimurska sekä valutetut pavut ja maissi. Hauduta noin 10 minuuttia.

Nosta pannu levyltä ja lisää seokseen keitetty riisi, ranskankerma, korianteri, limen mehu sekä mausteet. 

Täytä tortillat Härkis-seoksella ja kääri rullalle. Lado rullat uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut pinnalle. 

texmex Härkis burritot mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...