keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Aasialainen porkkanasalaatti

Kesää ja tuoreita vihanneksia odotellessa ideat talvisiin salaatteihin voivat olla vähissä. "Syökää kansalaiset juureksia!" -kehotus ei tepsi, jos närppii samaa porkkana-lantturaastetta päivästä toiseen. Aseeksi kannattaa ottaa silloin yksinkertainen, mutta tehokas kikka: salaatin maustaminen.


aasialainen porkkanasalaatti

Tavallinen porkkanaraaste kokee lähestulkoon muodonmuutoksen, kun sen marinoi aasialaiseksi salaatiksi. Puristetun limen mehu raikastaa, riisiviinietikka (jonka voi korvata hyvin myös omenaviinietikalla) tuo kirpeyttä, chili hiukan poltetta ja pari tippaa kalakastiketta suolaisuutta.

aasialainen porkkanasalaatti

Tein salaatin Ilta-Sanomien sivuilta löytyneellä reseptillä ja pelkin porkkanoin, mutta kannustan kokeilemaan myös muita juureksia. Thaimaan rannoilla tuskin on nautiskeltu kyssäkaali-lantturaasteilla, mutta ennakkoluulottomat suomalaiset tuovat niihinkin lomareissujen maut.

aasialainen porkkanasalaatti

Aasialainen porkkanasalaatti
500 g porkkanoita
1 pieni chili
1 nippu korianteria
1 limen mehu
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl öljyä
0,5 tl kalakastiketta

Raasta porkkanat karkealla terällä. Hienonna chili ja korianteri.

Yhdistä puristettu limen mehu, riisiviinietikka, öljy sekä kalakastike keskenään ja sekoita raasteen joukkoon. Lisää chili ja korianteri.

Salaatti säilyy hyvänä muutaman päivän viileässä säilytettynä.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Mindblown - tämähän on nerokas idea, kiitos inspiksestä! Tällä saan vihanneslaarin porkkanapussin hyödynnettyä kokonaan, kieltämättä on jo vähän njääh-fiilis juuresten suhteen talven jälkeen. Maltoin _vielä_ jättää parsat kauppaan, mutten kovin kauaa enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama fiilis täälläkin, kun tämän hoksasi! Ja aah, parsoja odotellessa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...