keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 13: Colonial

Ravintola Colonial on ollut meille lähes täysin katsastamatonta korpimaata. Vaikka Scandicin rakennuksessa (Vapaudenkatu 73) sijaitseva paikka ei ole kovin pahasti sivussa keskustan ytimestä, emme ole ravintolaan eksyneet aikaisemmin kuin työhön tai muuhun järjestettyyn tilaisuuteen liittyen. Tälläkin kertaa käynnistä jäi kuva, että suurin osa muista asiakkaista oli hotellissa yöpyjiä hyödyntämässä 20 prosentin kanta-asiakasalennusta.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Emme välttyneet ihmettelemästä paikan nimeä, joka aikoinaan herätti ah-niin-korrektissa Jyväskylässä pienoista polemiikkia ja erityisesti paikan sisustusta, joka muistutti Tuhannen ja yhden yön satujen maailmaa kaartuvine oviaukkoineen. 

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Menu ei varsinaisesti keskittynyt siirtomaihin tai mihinkään tiettyyn ruoka-alueeseen, vaan listalta löytyi niin korealaistyyppisiä höyrytettyjä sämpylöitä, pihvejä kuin Italiaan viittaavia risottoja, pastoja, lasagnea ja ravioleja. Ruokalistat päivitetään neljä kertaa vuodessa, ja tämän kertaisen päivityksen tavoitteena oli kuulemma jättää mättösafkat taustalle ja keskittyä enemmän yhdessä syötäviin pöperöihin. Mikä tärkeintä kuitenkin, listalta löytyi burgeri ja koska kyseessä oli vielä classic-leimalla varustettu purilainen, se tulee löytymään myös seuraavien päivitysten jälkeen (Colonialin Classic-annoksilla on taipumus tällaiseen).

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla menu

Classic Burgerin sisältölistaus lupasi varsin hyvää. Luomubriossisämpylän väliin olisi pakattu kaikkiaan 160 grammaa luomunautaa ja talon omaa kastiketta perinteisten täytteiden lisäksi. Kylkeen sai valita ranskalaiset tai vihannessalaatin. Lisähintaan (1,90 €) oli mahdollista saada vielä mukaan pekonisiivuja, eurolla sinihomejuustoa ja 3 eurolla lisäpihvi. Päädyimme ottamaan toisen purilaisen lisukepekonilla (pitihän senkin rapeus testata) sekä toiseksi lisukkeeksi salaatin.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Pöytään kannettiin varsin messevän kokoinen hampurilainen, joka pysyi vaivoin kasassa tikun avulla. Koko päivän kasvatetun nälän tulisi ainakin sillä lähteä.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Ensimmäisenä huomio kiinnittyi (ilmeisestikin (tästä emme ihan saaneet 100 prosenttisen varmaa vastausta tarjoilijalta)) paikan päällä leivottuun briossiin, joka ei ollut käynyt parilapannulla vain sisäpuoleltaan, vaan myös ulkopuolelta, josta todisteena nätit raidat briossin pinnassa. Raidat olivat tosin parista kohtaa jo niin tummanpuhuvat, että suuhun tuli lievää palaneen makua. Sämpylä oli mukavan tuhtia tavaraa ja yksinkertaisesti yksi kaupungin parhaista purilaissämpylöistä!

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Hieman ennakkoon pohdimme, tiedustellaanko meiltä pihvin kypsyydestä, mutta kun kysymys jäi lopulta puuttumaan, emme oikein tienneet, mitä odottaa. Pieni yllätys olikin, että toinen pihveistä oli sisältä mukavan punainen, kun taas toinen oli kypsä. Hmmmm… ilmeisesti eivät menneet pannulle yhtä aikaa tai jotain. Kumpikaan ei kuitenkaan kärsinyt kuivuudesta, mutta suolan suhteen olisi voitu hieman säästellä. Hyvien pihvien joukkoon tällä kuitenkin päästiin.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Muut täytteet eivät olleen kovinkaan kummoista ajatustyötä vaatineet. Tomaattisiivu, paketticheddarit, marinoimattomat punasipulit ja talon hampparikastike eivät isommin viisaria väräytelleet, mutta salaattipuoleltä löytynyt rucola oli kiva yllätys. Lisäksi kylkeen oli laitettu omassa purnukassaan bbq-kastiketta ja harmillisen vaisua coleslawta. Pekonia oli lisämaksua vastaan tyrkätty matkaan puolenkymmentä siivua, mutta rapsakkuutta siitä ei kannattanut lähteä etsimään. Kypsää se kuitenkin oli eikä tuonut mukanaan miinuspisteitä. Kokonaisuus oli lopulta kohtalaisen hyvä.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla

Ranskalaiset olivat sitä perussettiä, mitä niin monessa muussakin paikassa. Kuorimattomista perunoista väännettyjä jauhoisia eikä kovin rapeita tikkuperunoita, joissa oli myös turhan reipas suolaus. Tämä puoli oli selkeästi jäänyt hiukkasen hunningolle.

Vihannessalaatti oli maukas ja reilunkokoinen kokonaisuus tuoreita kasviksia ja kirpakkaa vinegrettekastiketta. Jos toiste tulisin annoksen syömään, valitsisin ranskalaisten sijaan salaatin.

scandic colonial jyväskylä hampurilainen hampurilaistesti mallaspulla ranskalaiset

Hintaa peruspurilaiselle tuli kaikkiaan 17,80 euroa eli seilattiin jo siellä hintavammalla puoliskolla. Pekonia lisäämällä päästiin jo lähemmäs paria kymppiä, missä yleensä tuppaa liikkumaan kipuraja burgereissa. Tosin hyödyntämällä viikonloppuna vaikuttavan 20 prosentin kanta-asiakasalennuksen päästiin inhimillisempiin hintoihin, mutta väkisinkin sitä miettii satunnaisten vierailijoiden toimivan maksumiehinä alennuksille. Oluen hinnatkin kirpaisivat, mutta ehkä tämä oli vain Colonialin tapa kantaa kortensa kekoon alkoholinkulutuksen säätelyssä.

Kaiken kaikkiaan annos, jossa oli paljon potentiaalia sämpylän ja pihvin suhteen, mutta täytteet ja ranskalaiset jättivät vielä jonkin verran toivomisen varaa. 

Tulokset: 
 • Pihvin laatu ja maku: 8,5
 • Täytteet: 8-
 • Sämpylä: 9+
 • Ranskalaiset: 7
 • Hinta: 7,5
Kokonaisarvosana: 8+

Testin edelliset osat:

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme. 

- Mallas

2 kommenttia:

 1. Tuo paikka on kyllä sellainen, ettei sinne edes vahingossa eksy. Ja teille pitää kyllä joku palkinto jostain hommata, kun yhä vain jaksatte tätä missiota! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan eksy, kun kävelykadulle on sentään jopa 30 metriä ;) Kaksi enää, kaksi enää...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...