sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Aamun paras hetki: porkkanakakkupuuro

Jokainen arkiaamuni, ja usein myös viikonloppuaamut, alkavat kaurapuurolla. Nimenomaan kaurapuurolla, ei kauhistuttavalla neljän viljan tai vielä astetta puistattavammalla ruispuurolla. Riisi- ja ohrapuurot menevät luksuskategoriaan, joilla voi herkutella iltaisin, kun on ensin jaksanut tunnin ajan seistä kattilan vieressä hämmentämässä. Aamuun kuuluu kaurapuuro ja sen kylkeen itse poimitut marjat, paahdetut siemenet ja iso lusikallinen raejuustoa.

porkkanakakkupuuro porkkana puuro mallaspulla aamiainen

Vaikken voi todeta tuon perusversion edelleenkään kyllästyttävän, innostuin suuresti nähtyäni tästä linkistä löytyvän videon porkkanakakkupuurosta. Siis porkkanakakulta maistuva puuro! Koska porkkanakakku on yksi monista lempileivonnaisistani, jo ajatuskin sen syömisestä aamupalaksi hyvällä omallatunnolla alkoi kutkuttaa mieltä.

porkkanakakkupuuro porkkana puuro mallaspulla aamiainen

Juju piilee tietysti porkkanassa, mutta ennen kaikkea mausteissa: kanelissa, vaniljassa, hunajassa sekä rouhituissa manteleissa. Puuro keitetään mantelimaitoon, joka tuo siihen kevyen pähkinäisen maun.

Ohjeessa kehotettiin turvottamaan porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja puolet mantelimaidosta yön yli jääkaapissa ja keittämään sen jälkeen tämä turvotettu seos lopussa maidossa kattilassa. Idea tuorepuuron ja keitetyn puuron yhdistelmästä kuulosti hitusen oudolta, joten tein kaksi versiota: toisen ohjeen mukaan ja toisen keittämällä kaikki ainekset kattilassa ilman yön yli turvottamisia.

porkkanakakkupuuro porkkana puuro mallaspulla aamiainen

Maku oli molemmissa tapauksissa sama, enkä aistinut kuin lievää "kuituisuutta" jälkimmäisessä versiossa. Jos siis haluat täydellisen pehmeän puuron, tee ensin tuorepuuro ja keitä annos sitten loppuun asti. Muutoin kannattaa oikaista mutkat suoriksi ja valmistaa puuro muutamassa minuutissa valmiiksi alusta loppuun.

Alta löydät alkuperäisen ohjeen.

porkkanakakkupuuro porkkana puuro mallaspulla aamiainen

Porkkanakakkupuuro

1 annos

Tuorepuuro:
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1,25 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita

Seuraavana päivänä:
1,25 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 tl hunajaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 tl kanelia
3 kuivattua luumua
4 mantelia rouhittuna

Laita tuorepuuro tekeytymään jääkaappiin sekoittamalla hienoksi raastettu porkkana, mantelimaito ja kaurahiutaleet pienessä rasiassa. Peitä tiiviisti kannella ja anna olla yön yli jääkaapissa (tai vähintään kolme tuntia).

Kumoa tuorepuuro kattilaan ja lisää maito, hunaja, vaniljajauhe, kaneli sekä pieneksi paloitellut luumut. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes puuro on valmista. Voit myös haudutella pidempään halutessasi.

Koristele rouhitulla mantelilla.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...