Liian harvoin tulee tehtyä ruokaa keittokirjoista, joita löytyy vino pino kirjahyllystämme. Kun sain kutsun ystäväni luo kyläilemään, kysyin etukäteen, saisinko tuoda jotain mukanani. Saatuani iloisen kyllä-vastauksen, kaivoin esiin Kinuskikissa leipoo -kirjan ja sieltä raejuusto-paprikapiirakan. Halusin tehdä jotain suolaista, ei lihaa sisältävää ja helposti valmistuvaa, ja tämä piirakka täytti kaikki nämä vaatimukset.
Hiukan poikkesin kirjan reseptistä ja tein pohjan omalla luottoreseptilläni. Alkuperäisessä pohjassa oli vain paljon voita ja vehnäjauhoja, mutta halusin vähän terveellisyyttä mukaan vähemmällä rasvamäärällä ja lisäämällä mukaan ruisjauhoja. Jätin myös kuminan pois, sillä se kuuluu inhokkimausteisiini (rakuunan ohella). Lopputulos oli hyvin simppeli, mieto, mutta maistuva piirakka.
Raejuusto-paprikapiirakka
Pohja:
150 g voita
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g raejuustoa
3 dl emmental-juustoraastetta
3 munaa
2,5 dl ruokakermaa
0,5 dl maitoa
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
puolikas suippopaprika
Hiero pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaisin. Lisää kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Yhdistä raejuusto, juustoraaste, rikki vatkatut kananmunat sekä ruokakerma ja maito. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Leikkaa pesty paprika renkaiksi; ota siemenet pois sisältä.
Kaada täyte vuokaan. Asettele pinnalle paprikarenkaat. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti