sunnuntai 9. elokuuta 2015

Mallaspulla maistelee: Street Food Bar Taikuri

Toukokuun lopussa Jyväskylän ravintolatarjonta sai kaivatun lisän, kun Street Food Bar Taikuri avasi ovensa Wilhelmiinan konditorian entisissä tiloissa, paikallisliikennepysäkkien vieressä Vapaudenkadulla. Käsin syötävää katuruokaa tarjoava Taikuri valmistaa pikaruokaperiaatteella hampurilaisia, pitaleipätaskuja, hodareita sekä kahvin seuraksi myös pullia ja munkkeja aamusta yömyöhään. Arkisin paikka on auki klo 10-23; perjantaisin ja lauantaisin murkinaa saa hakea jopa puoli viiteen asti aamulla.

Erityisenä valttikorttina on paikallisuus ja itse tekeminen: kaikki leivät tulevat Jyväs Pakarilta, ja lihat sekä kastikkeet valmistetaan itse. Tuotteet eivät loju vitriineissä tai peruspikaruokapaikkojen linjastoilla, vaan burgeri lähtee tekoon vasta, kun asiakas on tilauksensa tehnyt. Nostamme isosti peukkua tällaiselle. Tuoretta, yksinkertaista ja herkullista!


Listalla on neljä erilaista pitataskua, jotka saa halutessaan myös salaattina. Niiden ja burgereiden lisäksi specials-valikoimassa on mielenkiintoisen kuuloinen ruismuikku, joka pitää päästä pian kokeilemaan. Myös rapuvarras, chorizohodari ja kouruperunat on maisteltavissa.


Olemme käyneet Taikurissa nyt kahdesti. Ensimmäisellä kerralla kysyessäni kassamyyjältä, mitä annosta hän ensikertalaiselle suosittelee, vastauksena oli Possutasku ja sen myös valitsin. Nyhtöpossu sekä bbq-kastike tehdään alusta saakka itse ja se maistuu: liha oli viimeisen päälle mureaa ja kastike sopivasti makeaa ja suolaista yhtä aikaa. Lihakasan alta löytyi mehevää coleslaw-salaattia sekä rucolaa. Tasku oli myös voideltu jollain ihanalla chilisellä majoneesilla, joka oli toisesta kanssasyöjästä se paras juttu koko annoksessa.

Ja lihaa  sitä riitti! Kuten kuvasta näkyy, niin olisin tarvinnut kolminkertaiset leukaperät pystyäkseni tuota haukkaamaan. Viisaasti tarjottimelta löytyi myös haarukka ja veitsi, joilla taskun sai taltutettua. Ihan kadulla ja kädestä pitäen en menisi tätä syömään, tai seuraukset olisivat hyvin sotkuiset. Jos kuitenkin haluat hakea ruoat mukaasi, Taikuri myy ne kompostoituvissa rasioissa aterimineen; siis myös aterimet saa laittaa kompostiin!Ensimmäisellä kerralla seurueessa mukana ollut kasvissyöjä ihastui tähän Kasvistaskuun kovasti ja erityisesti onnistuneisiin tofupaloihin. Usein lötköiksi jääviin tofuihin oli nyt saatu kivan rapsakka pinta ja makua seesaminsiemenistä. Mukana oli myös paahdettuja pähkinöitä, kurkkujugurttikastiketta sekä rucola-punasipulisalaattia.


Toisella käyntikerralla jaoimme keskenämme Kana- ja Härkätaskut. Kanataskussa oli pieniä chilimarinoituja kanafileepalasia, ananassalaattia ja mangokastiketta. Kanat oli paistettu hivenen liian kuiviksi, eikä chilisyys tullut esiin ainakaan meidän suussamme. Ananassalaatti oli paras osa taskua, sillä siinä oli makua ja raikkautta. Otimme lisukkeeksi kouruperunat (1,90 €), mutta se oli aika turha valinta. Niissä ei ollut mitään erityistä, paitsi kourun muoto. Lisäksi ne olivat jääneet aika lötköiksi, eikä suolaakaan juuri ollut. Huomasimme vasta syötyämme, että ketsuppipullot olisivat olleet sivuseinällä. Jotain makua niihin olisi kaivannut; toki lisämaksusta olisi voinut ostaa perunoille dipin.Härkätaskussa oli inkivääri-soijassa haudutettua häränrintaa, korianterisalaattia ja sweet&sour-kastiketta. Täytyy sanoa, että tämä annos oli pettymys. Härkä oli onneksi mureaa, mutta inkiväärin tai soijan makua ei ollut yhtään, korianteria sai hakemalla hakea enkä tiedä, mihin sweet&sour-kastike oli tässä piilotettu. Sen sijaan tasku oli valeltu valkoisella jugurttisella kastikkeella, jossa ei ollut oikein mitään makua. Yllättävän valju annos siis Taikurille; tuotekehitystä tähän, kiitos!


Seuraavalla kerralla aiomme testata ainakin ruismuikkua sekä jotakin burgervaihtoehtoa.

Kiitämme: runsaita annoksia; itsetehtyjä aineksia; nopeaa palvelua; hyvää hinta-laatusuhdetta

Toivomme parannusta: kanan mehukkuuteen; härkätaskun kokonaisuuteen; kouruperunoiden paistoon ja makuun; omien leukaperien kokoon.

- Pulla ja Mallas

2 kommenttia:

  1. Taikuri on kyllä mahtava paikka! Monta kertaa on tullut jo käytyä syömässä kana- ja possutaskut. Nam :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...