keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ensimmäinen blogimiittimme: #Campamiitti


Blogiuramme ensimmäinen bloggaritapaaminen on tapahtunut! Viime viikonlopun helteessä kokoontui kahdeksan ruokablogia edustajiensa kera Campasimpukan luo viettämään mahtavia ruokabakkanaaleja, #Campamiittiä. Mietimme pitkään, uskallammeko osallistua tapaamiseen kokeneiden blogistien kanssa; olemmehan pitäneet Mallaspullaa yllä vasta reilun puoli vuotta. 


Onneksi rohkaisimme mielemme ja lähdimme mukaan, sillä päivä oli mitä mainioin! Oli hienoa tutustua täysin uusiin ihmisiin ja naamoihin bloginimien takana ja huomata, kuinka helposti juttu alkoi luistaa ja pannut kolista Campakeittiössä. Ja kun kaikki ovat yhtä innostuneita ruuasta ja syömisestä, niin ei tule väärinymmärryksiä siitä, mikä on kemujen pääasia. Se on ruoka ja sen syöminen antaumuksella, yhdessä.


Campasimpukan aurinkoiseen puutarhaan pystytetyn teltan alle kokoontui siis seuraavat kahdeksan blogia:


Otimme homman näin ensimmäisellä kerralla varman päälle ja veimme mukanamme valmista tarjottavaa: kreolilaisen perunasalaatin sekä lempikakkuni lime-sitruunaisen New York Cheese Caken, jonka reseptin laitan pian tännekin. Muutoin keittiössä riitti säpinää, kun kulhoissa ja kattiloissa syntyi herkkuja. Pihan grillit kävivät myös kuumina, kun ribsit, haukimakkarat ja juustoiset munakoisot saivat väriä pintaansa.


Yksi asia, jonka opimme heti, oli se, että ruokaa saa odottaa blogimiiteissä pitkään. Onneksi Campasimpukka oli alkavan Espanja-haasteensa kunniaksi laittanut pöytään ruuanlaittoruuaksi tapaksia. Tarjolla oli mm. broilervartaita, itsetehtyä kirsikka- ja pihlajanmarjamarmeladia, juustoja, sherryssä haudutettua chorizoa sekä kruununa kylmää mantelikeittoa.


Auringon paahteen helpottaessa pääsimme vihdoin itse asiaan. Vadit laitettiin kiertämään, ja hiljaisuus laskeutui hetkeksi, kun suomalaiseen tapaan keskityimme vain syömään. Tarjolla oli couscous-salaatteja, tomaatti-sipulisalaattia, ribsejä, haukihodareita sekä vitello tonnatoa (jännittävää keitetyn vasikanpaistin ja tonnikalamajoneesin yhdistelmää). 

Pidimme huolen siitä, että mahaan jäi tilaa myös jälkiruoille, sillä niitäkin riitti moneen kulhoon. Oman juustokakkuni lisäksi tarjolla oli sitruspossetteja, viinissä, siiderissä ja sahramissa keitettyjä päärynöitä turkkilaisen jugurtin kera, grillin jälkilämmössä kypsennettyä kauraomenapaistosta sekä meille täysin uusia tuttavuuksia, bordeaux'laisia cannéleja. Isäntäväki yllätti vieraansa lopuksi vielä täysin kolmen eri taiteilijan valmistamilla kotiinlähtölahjoilla. Miitissä olivat mukana paikan päällä Rita Vargas, joka oli valmistanut uniikkeja keramiikkakuppeja sekä Eläkeläiset-yhtyeen humppagraafikko Jokisen Pekka, joka oli piirtänyt kangaskasseihin kuvan Campamiitistä. Kolmas taiteilija Päivi Hintsanen ei päässyt paikalle, mutta häneltä saimme ruoka- ja musiikkiaiheisia printtikuvia. Wau – muuta ei voi todeta Campasimpukan vieraanvaraisuudesta! Lämmin kiitos siis kaikille Campamiitin osallisille sekä järjestäjille; teitte ekasta miittikokemuksestamme hyvin miellyttävän!

- Pulla ja Mallas

2 kommenttia:

  1. Kiitos, että tulitte ja toitte ihanat herkut mukananne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne hienon päivän järjestämisestä ja uskalluksesta kutsua meidät kotiinne :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...