keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Minttusuklaa-toffeepalat

Jotain nopeaa, helppoa, makeaa ja herkullista, mutta ei tällä kertaa kuitenkaan kakkua? Tähän leivontapulmaan löytyi vastaus Suklaapossun avittamana: rapsakat, mutta toisaalta toffeisen sitkeät minttusuklaa-toffeepalat. 

Kauramurutaikinainen pohja ja rouskuva päällinen kätkevät sisäänsä kevyesti suolattua kinuskia sekä tummaa minttusuklaata. Koska karamellisoidusta kondensoidusta maidosta tehty kinuski on hyvin makeaa, valitsemani 70 % suklaa toimi sen parina erittäin hyvin.



Nämä sopivat hyvin pieniksi herkkupaloiksi, sillä tuhtia tavaraa ei pysty kovin suurta lohkaisua kerralla syömään (en edes minä!). Tarjosin näiden kanssa makumaailmaa mukaillen kinuski-suklaajäätelöä, jolloin yhdistelmä oli täydellinen.


Minttusuklaa-toffeepalat
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
3 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

1 prk karamellisoitua, kondensoitua maitoa
100 g 70 % minttusuklaata
0,25 tl suolaa

Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voi joukkoon. Levitä 2/3 seoksesta pellille leivinpaperin päälle noin 20 x 30 -kokoiseksi levyksi. Paista levyä 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu kevyesti.

Lämmitä kondensoitua maitoa mikrossa hetken aikaa, jotta siitä tulee juoksevampaa. Lisää suola joukkoon. Rouhi suklaa.

Levitä esipaistetun pohjan päälle kinuski ja ripottele päälle suklaa. Lopuksi levitä päälle 1/3 kauramurutaikinaa. Paista 20 minuuttia ja anna jäähtyä kokonaan ennen paloiksi leikkaamista.

Tarjoa halutessasi jäätelön kera.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Oih ja voih! Voin vain kuvitella kuinka ihana pari kinuski-suklaajäätelö näille onkaan :P Ja minttusuklaa kuullostaa tosi mainiolta, tuo ehkä aavituksen raikkautta kaiken makeuden keskellä :)

    VastaaPoista
  2. Juu, minttusuklaa teki näistä After eight -henkisiä leivoksia. Kätevää, kun voi suklaalaatua vaihtelemalla muokata leivonnaista vähän uuteen suuntaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...