perjantai 17. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen kevätkakku

Ensimmäinen kunnolla lämmin kevätpäivä pisti vispilät pyörimään keittiössä ja ajatukset miettimään keväisen raikasta ja nopeaa kakkua. Päädyin muokkaamaan Suklaapossun Järisyttävän hyvää sitruunakakkua oman mieleni mukaiseksi eli lisäämään lisää raikkautta lime curdilla, vaihtamaan valkosuklaapohjan normaaliin keksimuruiseen versioon ja kaunistamaan ulkoasun mangolla. Lopputulos oli täydellisen sopiva aurinkoa tulvivaan vapaapäivään: kuohkea, sitruunainen, ei liian makea, suussasulavan pehmeä ja ilo myös silmälle! 

kevätkakku juustokakku aurinkoinen kakku leivonta mangokakku

Itse kakku on liivatteeton, minkä huomaa normaalia juustokakkua pehmeämmässä koostumuksessa. Kakun kannattaa antaa hyytyä rauhassa yön yli jääkaapissa. Mangokuorrutteen voi halutessaan jättää pois, jos ei halua käyttää lainkaan liivatteita. Vaihtoehtoisen päällisen voi tehdä myös esimerkiksi hyytelösokeria käyttämällä.

Aurinkoinen kevätkakku

Pohja:
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunanmehua (n. 1 sitruuna)
1 dl limecurdia

Päällys:
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 dl säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna

kevätkakku juustokakku aurinkoinen kakku leivonta mangokakku

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella murskaten. Sulata voi, yhdistä keksimurun kanssa ja painele vuoan pohjalle. Laita jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Levitä limecurd varovasti keksipohjan päälle. Keksimuru lähtee herkästi liikkeelle, joten annathan pohjan jähmettyä ensin kunnolla viileässä ennen levitystä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Lisää mukaan raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu sekä sokeri. Maistele ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun ja yhdistä mangososeeseen. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä ainakin tunnin verran viileässä.

- Pulla

3 kommenttia:

  1. Nam! Kaunis kakku :) Mangokiille tuo kakkuun kauniin, kiiltävän, keväisen pinnan. Tekisi mieli ottaa tuosta palasta haukku, tai kaksi :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...