keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mallaspulla matkailee: Tansanian ruuat

Safarin aikaan söimme aikalailla jokaisena päivänä illallisen hotellilla, aamiaiset ja lounaat taas hieman vaihtelivat; välillä söimme ne hotellilla, välillä taas maastossa. Sansibarilla taas resorttipakettiimme kuului aamiainen ja (joka ilta vaihtuva teema-)illallinen, joilla kyllä jo jaksoikin aika hyvin koko päivän. Hieman harmittavasti emme oikein päässeet missään vaiheessa kovin syvällisesti tutustumaan paikallisen keittiön antimiin, koska suurin osa meille tarjotuista ruuista oli varsin länsimaisia. Saimme toki maistaa maan kansallisruokaa ugalia, joka on kylmän maissipuuron tapaista, taikinamaista ja melko mautonta ruokaa. Tätä paikalliset syövät päivittäin papujen ja kasvis-lihamuhennosten kera. 

Kuvat varmasti tekevät parhaiten oikeutta matkan aikana nauttimalle ruokavalikoimalle.


Punaiset banaanit, hivenen makeampia kuin kotikutoiset keltaiset.


Monesti safarilla nautimme boksilounaan. Ei ollut kannattavaa palata hotellille syöpöttelemään kesken päivän, vaan näin pystyimme oleskelemaan eläinten läheisyydessä koko valoisan ajan. 


Aamiaisboksimme, joihin turvauduimme muutamina aikaisina aamuina; aina kananmunia sekä pullavia tuotteita.


Lake Manyara Lodgessa oli matkan vaatimattomin ruokatarjonta, mutta ei sekään huonoa ollut. Erilaisia kasvis- ja lihapatoja oli tarjolla. Munakoiso ja pinaatti olivat suosittuja kasviksia läpi reissun.


Jälkiruoat olivat yleensä aina komeannäköisiä ja houkuttelevia, mutta harmillisesti sisältö ja maku jäivät usein toissijaisiksi. Valmisjauheet ja -kreemit taisivat olla suosittua tavaraa ravintoloiden keittiöissä. 


Serena Lodgessa tarjolla oli grillin herkkuja, kuten makkaraa, lammasta sekä häränpihvejä.Aamiaisella sai tilata munakkaan omien täytteiden mukaan. Kyseinen paistopiste Tarangire Safari Lodgen aamiaisella.


Tarjolla oli myös puuroa, jonka maku oli hyvin lähellä kotoista kaurapuuroa. Lisukkeeksi sai kuumaa raparperia.


Reissun paras jälkiruokapöytä löytyi Arusha Coffee Lodgesta, jossa pysähdyimme lounaalle matkalla Kilimanjaron lentokentälle.


Sansibarilla teimme kokopäiväretken asumattomalle saarelle, jolla paikalliset tarjoilivat meille merenelävistä kootun lounaslautasen. Takana pilkistää ugali-kiekko.


Sansibarin resorttimme illallis- ja jälkiruokapöydissä riitti valinnanvaraa liiankin hyvin. 


Tässä jälkiruokapöydän puolikas. Valikoima vaihtui päivästä toiseen.


Parasta aamiaisilla sekä illallisten jälkiruokapöydissä oli tuoreiden hedelmien valtava määrä. Tässä lautaselle koottuna passionhedelmiä, ananasta, minibanaani sekä uusi, ihana tuttavuus jakkihedelmä (jack fruit). Maku melkein karkkimainen! Taustalla pilkottaa neiti Pullan salainen herkku: paahtoleipä maapähkinävoilla ja nutellalla! :)


- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...