perjantai 24. huhtikuuta 2015

PPP eli pikainen parsapasta

Parsat ovat täällä! Viime vuosina yksi kevään kohokohdistamme on aina vihreiden parsojen ilmaantuminen kauppoihin. Joku voisi sanoa, että saahan niitä vuoden ympäri kaupoista, mutta ei ei, niitä ei todellakaan osteta. (Eikä osteta muuten mansikoitakaan, vaikka Mallas niitä joskus tammikuussa iloisena kotiin roudaakin.) Parsakausi alkaa eurooppalaisten kunnon parsojen esiinmarssista ja jatkuu niin kauan, kunnes kesäkausi alkaa. Parsa on nimittäin yhtä kuin kevät. Kevään maku, kevään tunnelma, parvekkeella auringossa nautittu parsa... Se, joka haluaa lukea lisää parsafanien mielenmaisemasta, tutustukaa tähän Eeva Kolun kirjoitukseen. Se kertoo kaiken olennaisen.


parsapasta pasta parsa sesonkiruoka pikapasta

Ja sitten itse ruokaan. Parsakautemme käynnistyi supernopealla pastalla, joka oli lautasella vartissa. (Ohje alun perin Maku-sivustolta.) Käytän aina vihreitä parsoja, jotka kypsyvät nopeasti ja joita ei mielestäni tarvitse edes kuoria. Tähän ruokaan ne paloiteltiin ja kypsennettiin pikaisesti pannulla; esikeittämistä ei siis tarvita. Hiukan kermaa ja raikasta sitruunaa perään, ja keväinen pikapasta on valmis.


Parsapasta
puntti vihreää parsaa
öljyä
suolaa ja pippuria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
50 g parmesaania
tuoretta basilikaa

pastaa

Huuhtele parsat ja kuori ohuelti halutessasi (minä en halunnut). Leikkaa kovat kannat pois ja pilko pieneksi pätkiksi.

Paista parsoja öljyssä kuumalla pannulla kymmenisen minuuttia, jotta ne saavat väriä ja pehmenevät hiukan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Lisää kerma, sitruunanmehu sekä sitruunan kuoriraaste. Kiehauta seos.

Keitä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi parmesaaniraastetta ja tuoretta basilikaa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...