maanantai 8. huhtikuuta 2019

Itämainen pullavanukas

Mini-Maltaan 1-vuotissynttäreiden menupostauksista uupuu vielä jälkiruoka. Aiemmin olen kirjoittanut Lähi-idän teemaisesta brunssista monine kasvisherkkuineen sekä Schwarzwaldin kakusta, joka nautittiin kahvin kera. Lähi-idässä pysyttiin myös jälkiruoan kanssa, kun pöytään katettiin itämainen pullavanukas. Kuten kasvispuoleen, myös vanukkaaseen bongasin reseptin Brunssikirjasta.


itämainen pullavanukas mallaspulla

Perinteinen pullavanukas on ihanaa, mutta niin oli tämäkin! Sopivan kostea, täyteläinen ja mehevä, kuten oikeaoppisen pullavanukkaan kuuluu ollakin. Itämaista makua toivat monet seikat: sahrami, kardemumma, loraus ruusuvettä, rusinat sekä pistaasipähkinät. Käytin itse nesteenä tavallista maitoa, mutta halutessasi sen voi korvata myös kookosjuomalla.

Yksi juhlavieraista kysyi kiinnostuneena, mistä olin hankkinut vanukkaan pinnalla näkyvät kuivatut vadelmat. Ei ne mitään kuivattuja olleet, vaan pakkasesta kaivettuja tuoreita viime kesän vattuja. :) Unohdin sekoittaa ne muun seoksen joukkoon ennen uuniin laittoa ja hätäpäissäni heitin ne vuoan pinnalle kesken paiston. Ole sinä huolellisempi ja upota ne syvemmälle vuokaan, jolloin ne säilyvät mehukkaina.


Itämainen pullavanukas
2 munaa
4 dl maitoa (tai kookosjuomaa)
0,5 dl fariinisokeria
1 pss sahramia
2 tl kardemummaa
2 rkl ruusuvettä (alkuperäisessä vain 1 rkl)
1 dl rusinoita
200 g vadelmia
12 siivua kuivahtanutta pullaa tai leipää
1 rkl sokeria
0,5 dl mantelilastuja
0,5 dl pistaasipähkinöitä

Vatkaa munat, maito, fariinisokeri ja mausteet kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon rusinat ja vadelmat.

Asettele pullasiivut uunivuokaan ja kaada maitoseos päälle. Ripottele päälle vielä sokeria sekä mantelilastut ja pistaasipähkinät.

Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.

itämainen pullavanukas mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...